SYC-formanden er glad for at sejladsen endelig er begyndt

2. august 2022 Sport
SYC sørger for mad til 320 sejlere. Foto: Ole Kæhler
SYC sørger for mad til 320 sejlere. Foto: Ole Kæhler

Mandag begyndte de mange optimistjolle-sejlere på sejladserne i EM, stævnet, som Sønderborg Yacht Club er vært for. Mange af sejlerne kom midt i sidste uge, hvor der har været prøvesejladser, opmåling af baner og meget andet.

“Det er blot anden gang, der er EM i Optimistjolle i Danmark siden tresserne. Den første gang – i 1992 – var det Svendborg, som var været”, siger SYC-formand Flemming Clausen til SønderborgNYT. Selvom det er første gang SYC er vært for EM i Optimistjolle, så rystes der ikke på hånden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har erfaringer fra mange andre stævner. Også EM og VM”, siger formanden. Det er optimistjolle-forbundet, som henvendte sig til SYC og spurgte, om den lokale sejlklub ikke havde lyst til at søge om værtsskabet og det gjorde klubben så.

“Her ved Sønderborg er det forholdsvis let at lave de baner, som skal sejles og mandag var en herlig dag, hvor vi kom i gang med det, som det handler om. Nemlig at sejle om kap”.

Formanden fortæller videre, at der er rigtig mange opgaver forbundet med det store stævne, hvor der skal findes overnatning og også sørges for mad. Desuden skal sejlerne transporteres mellem lystbådehavnen og overnatningsstedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

320 personer er på besøg

Der er 320 gæster, som er kommet til Sønderborg for at være en del af europamesterskabet og de er indkvarteret på Hotel Scandic, Hotel Sønderborg Kaserne og vandrehjemmet på Kærvej.

“Søndag havde vi en flot indmarch fra lystbådehavnen til slottet og da vi kom tilbage til lystbådehavnen var der velkomstmiddag, som Restaurant Da Nico, Bella Italia, Mongolian Barbeque og Brasserie 1761 sponsorerede. Og så havde Kirsten Hansen fra AP Arte lavet rigtigt meget kartoffelsalat til sejlerne”, siger Flemming Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mandag aften var det Sandvejs Dinnér Transportable, som stod for maden i teltet og det er det også de fleste af konkurrencedagene.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...