Syd- og Sønderjyllands Politi har beslaglagt 7.450 stykker ulovligt fyrværkeri

29. december 2020 112

7.450 beslaglagte stykker ulovligt fyrværkeri, altovervejende i form af kanonslag. Og sigtelser i 66 sager på området.

Sådan ser resultatet ud i forbindelse med Syd- og Sønderjyllands Politis indsats mod ulovligt fyrværkeri i perioden fra den 16. november og foreløbig ind til den 27. december.

Vicepolitiinspektør Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion understreger i forbindelse med opgørelsen, at tallene viser, at politiet ser alvorligt på sager om ulovligt fyrværkeri.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og der er også beslaglagt ulovligt fyrværkeri i Sønderborg og omegn”, siger politikommissær Chris Thorning Søren til SønderborgNYT.

Målrettet indsats

Den seneste periode har Syd- og Sønderjyllands Politi således haft målrettede indsatser flere steder i politikredsen, hvilket har ført til større beslag flere uger i træk – blandt andet i forbindelse med ransagning på en ulovlig fyrværkerifabrik i Tinglev i sidste uge.

“Ulovligt fyrværkeri er både farligt og generende, hvor det bliver fyret af”,siger Christian Østergård i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alvorlige konsekvenser

Han peger på, at de unge dels risikerer at blive sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven. Dels risikerer de at blive sigtet for overtrædelse af straffeloven, hvis de fyrer fyrværkeri efter andre. Det gælder både ansatte i offentlig tjeneste som hjemmehjælpere, brandmænd og politifolk samt almindelige borgere.

“Straffene er lige blevet skærpet med en tredjedel. I værste fald risikerer man at blive idømt fængsel i længere tid og blive sat ud af sin bolig. Og er man ikke dansk statsborger, risikerer man tillige at blive udvist. Dertil kommer en plet på straffeattesten, der kan koste en drømmejobbet”, siger Christian Østergård, der opfordrer forældrene til at tale med deres børn og unge om fyrværkeri.

Artiklen fortsætter under annoncen

Syd- og Sønderjyllands Politi fortsætter de målrettede indsatser mod ulovligt og generende fyrværkeri.

Reglerne om fyrværkeri

Salget af nytårsfyrværkeri varer frem til den 31. december.

Det er kun tilladt at affyre fyrværkeri til og med den 1. januar 2021.

Det er ulovligt og strafbart at besidde, sælge og købe ulovligt fyrværkeri.

Det er ulovligt at affyre fyrværkeri mod andre – det gælder både almindelige borgere og ansatte i offentlig tjeneste som politi, brandvæsen og hjemmepleje. Og hvis du gør det, kan det have store strafmæssige konsekvenser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folketinget har netop skærpet lovgivningen, så straffene på området er øget med en tredjedel.

Affyrer du fyrværkeri mod almindelige borgere, er der tale om en overtrædelse af straffelovens paragraf 252  om forsætlig fareforvoldelse ved affyring af fyrværkeri mv.

Før strafskærpelsen lå straffene typisk på fængsel i 10 – 60 dage.

Affyrer du fyrværkeri mod ansatte i offentlig tjeneste, er der tale om en overtrædelse af straffelovens paragraf 119 b, der er en ny bestemmelse. Overtrædelse straffes med bøde eller fængsel i op til otte år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Før strafskærpelsen lå straffene typisk på fængsel i 4 – 9 måneder.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Erhverv, Sønderborg

Bitten og Mads Clausens Fond fylder 50 år

27. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år og det er Bitten Clausen, som allerede i julen 1979 havde tænkt sig frem til, at fonden skal være et værn, der sikrer, at Danfoss altid ville være på danske hænder. “Fonden skal arbejde til gavn for Danfoss, men den skal ikke gå ind i driften, som […]

Læs mere...