Sydjylland: De der ryger i et vejhul får ingen erstatning

1. november 2014 Uncategorized

Hvis din bil tager skade af at ryge i et vejhul, så kan du glemme alt om at få erstatning.

Langt de fleste kommuner vil ikke betale, oplyser tvsyd.

Bilister, der rammer et vejhul har svært ved at få erstatning. Foto: Ejner Munkebro

Bilister, der rammer et vejhul har svært ved at få erstatning. Foto: Ejner Munkebro

Artiklen fortsætter under annoncen

Kun hver fjerde bilejer i 2013 fik erstatning for skader på bilen efter et møde med et vejhul, skriver FDMs medlemsmagasin Motor.
Og det mener FDM er for dårligt.

– Vi oplever, at kommunerne i langt højere grad end tidligere dækker sig ind under, at det er deres skøn, om en kontrol har været nødvendig og dermed har forsømt deres tilsynspligt og ansvar, siger Anne-Louise Ipland, der er advokat i FDM.

– At kommunerne afviser så mange sager, stemmer overens med vores egne oplevelser. Det er især bevisbyrden, der er svær at løfte. Som det er i dag, er det nemlig bilejerne selv, der skal bevise, at en kommune ikke har vedligeholdt den vejstrækning, hvor skaden er sket. Det er ikke bare svært, men også for svært, mener vi, siger Anne-Louise Ipland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det danske vejnet består af godt 74.000 km vej, hvoraf de 70.000 km er kommuneveje. Resten er statsveje. Det er hovedsageligt motorveje.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...