Sygedagpenge: – Sønderborg Kommune følger reglerne

26. februar 2015 Samfund

Petter Astrup er næstformand i Arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg og har dermed Jobcenter som et af sine ansvarsområder.

“Nu er vi jo folkevalgte og ikke eksperter i de forskellige regler. Men jeg går ud fra, at vi i Sønderborg følger reglerne. Også når det drejer sig o sygedagpenge”, siger Petter Astrup til SønderborgNyt.

Petter Astrup går ud fra, at Jobcenter altid gør det rigtige for hver enkelt sygemeldte.

Petter Astrup går ud fra, at Jobcenter altid gør det rigtige for hver enkelt sygemeldte.

Artiklen fortsætter under annoncen

På DR SYD fortælles der om en kvinde fra Sønderborg, der er blevet erklæret rask af Jobcenter, som derfor har stoppet hendes sygedagpenge.

3F fortæller, der er et boom af sager, hvor kommunerne fejltolker reglerne.

Formanden for beskæftigelsesudvalget på Christiansborg er ude og sige, at især sydjyske kommuner læser lovgivningen, som Fanden læser Biblen. Og dermed arbejdes der stik imod intentionerne med loven.

Tillid er vigtig

“Jeg må gå ud fra, at vi kan stole på vores forvaltning og Jobcenter gør det rigtige i hver enkelt sag”, siger Petter Astrup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han er bestemt tilhænger af, der arbejdes målrettet på at få sygemeldte tilbage til arbejdsmarkedet.

“Og ti timers flexjob er bedre end ingenting”, siger Peter Astrup. Han tilføjer:

“Det skal selvfølgelig være de lægelige vurderinger, der bestemmer, hvornår og hvor meget eller lidt en sygemeldt kan arbejde”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...