Sygedagpenge: – Sønderborg Kommune følger reglerne

26. februar 2015 Samfund

Petter Astrup er næstformand i Arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg og har dermed Jobcenter som et af sine ansvarsområder.

“Nu er vi jo folkevalgte og ikke eksperter i de forskellige regler. Men jeg går ud fra, at vi i Sønderborg følger reglerne. Også når det drejer sig o sygedagpenge”, siger Petter Astrup til SønderborgNyt.

Petter Astrup går ud fra, at Jobcenter altid gør det rigtige for hver enkelt sygemeldte.

Petter Astrup går ud fra, at Jobcenter altid gør det rigtige for hver enkelt sygemeldte.

Artiklen fortsætter under annoncen

På DR SYD fortælles der om en kvinde fra Sønderborg, der er blevet erklæret rask af Jobcenter, som derfor har stoppet hendes sygedagpenge.

3F fortæller, der er et boom af sager, hvor kommunerne fejltolker reglerne.

Formanden for beskæftigelsesudvalget på Christiansborg er ude og sige, at især sydjyske kommuner læser lovgivningen, som Fanden læser Biblen. Og dermed arbejdes der stik imod intentionerne med loven.

Tillid er vigtig

“Jeg må gå ud fra, at vi kan stole på vores forvaltning og Jobcenter gør det rigtige i hver enkelt sag”, siger Petter Astrup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han er bestemt tilhænger af, der arbejdes målrettet på at få sygemeldte tilbage til arbejdsmarkedet.

“Og ti timers flexjob er bedre end ingenting”, siger Peter Astrup. Han tilføjer:

“Det skal selvfølgelig være de lægelige vurderinger, der bestemmer, hvornår og hvor meget eller lidt en sygemeldt kan arbejde”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Feriepartner Sønderborg overtager udlejningsbureauet Nordferien

6. december 2022 Erhverv

Feriepartner Sønderborg er allerede inden den officielle åbning kommet utrolig godt fra start, idet der netop er indgået en aftale med udlejningsbureauet Nordferien om at overtage deres lokale aktiviteter. Ejerparret af Nordferien, Lone & H. C. Unger, har ønsket at få mere fritid og efter mange år med meget lidt ferie og stort set ingen […]

Læs mere...