Sygehusstrukturen gør hjemmefødsler attraktive

15. september 2014 Uncategorized

De fleste danske børn kommer til verden på sygehuset. Men inden for de seneste to år er det i Sønderjylland blevet mere populært at føde sygehushjemme. Sidste år var der 35 planlagte hjemmefødsler, og det er næsten en tredobling i forhold til for få år siden.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Det handler om afstand til fødestedet. Det med at skulle på landevejen, når man har veer, og at skulle køre hjem igen med et lille barn bagefter, det kan gøre hjemmefødslen mere attraktiv, siger jordemoder Trine Ørom til dr.syd.

Hjemmefødsler er som regel lige så trygge som sygehusfødsler. Men opstår der akutte komplikationer, så er der måske en hel times kørsel til sygehuset.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...