Symfoniorkesteret byder på et væld af oplevelser

14. april 2016 Kultur
1426492_1142512005799362_6183595725021528404_n

Det er ikke altid symfoniorkestermusikere er dybt alvorlige.

Artiklen fortsætter under annoncen

[adrotate group="187"]
[adrotate group="188"]

Sønderjyllands Symfoniorkester er med, når Opera på grænsen finder sted i Tinglev.

“Det bliver med solisterne Gitta-Maria Sjöberg, der er sopran, tenoren Visti Hald og Per Bach Nissen som synger bas. Det er et skønt arrangement, hvor publikum kan nyde musikken og få lidt mad og drikke til operahighlights af den bedste slags”, siger musikchef Nikolaj Andersen til SønderborgNYT.

Den 8. september tages der hul på sæsonen, hvor chefdirigent Shao-Chia Lû sammen med sopranen Majken Bjerno byder på både Wagner og Carl Nielsen.

Unik oplevelse med Define

Musikerne i Sønderjyllands Symfoniorkester ser frem til at mødes med musiker, komponist, universitetsprofessor og forsker Christophe Charles fra Musashino-universitetet i Japan.define

“Vores musikere skal spille klassiske værker, men langsommere end man normalt gør. Det giver nogle længere pauser i musikken, der fyldes ud med elekroniske toner”, siger Nikolaj Andersen.

“Jeg håber, at rigtigt mange vil komme og lade sig overraske af det, som vi kalder anden-generationsværker”, siger orkesterchefen. Billetprisen er på kun 100 kroner.

Herligt stemning blandt musikerne

Sønderjyllands Symfoniorkester er kommet helskindet gennem en turbulent tid, hvor det for alvor gjorde ondt i økonomien.symfoni

“Krisen fik musikerne til at stå sammen og indadtil er der en god fornemmelse af, at vi får tingene til at lykkes”, siger Nikolaj Andersen.

“Nok skal vi spare på pengene og nok er alt ikke rosenrødt. Men jeg synes, vi har sat et godt, solidt program til den kommende sæson”, siger han.

Du kan se hele programmet HER

Besparelserne kommer heller ikke til at ramme samarbejdet med lokale kor og Musikskolen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk