Symfoniorkesteret rykker ud med fuld musik

21. maj 2015 Kultur

I den kommende sæson med Sønderjyllands Symfoniorkester kan publikum opleve masser af spændende koncerter for både børn og voksne. For at fejre den nye sæson rykker orkestret ud og spiller nye steder – og der er især noget at komme efter for børnefamilierne.

For børn på biblioteket

Normalt er der adgang forbudt for voksne til skolekoncerterne; det er kun 4. klasse-eleverne, som får lejlighed til at høre orkestrets musikere på slap line. Men i forbindelse med sæsonlanceringen får bibliotekets gæster lov til at få en eksklusiv oplevelse, der ellers er de færreste beskåret: En skolekoncert af den slags, som 4. klasserne i regionen har oplevet i de seneste måneder.musik6

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er også en mulighed for at opleve orkestret i nye sammensætninger. På biblioteket kan du således møde 3 strygere, 2 træblæsere, en messingblæser og en slagtøjsspiller. Messingblæseren er basunist Søren Rønsbo, som glæder sig til koncerten:

“Hvert år spiller vi koncerter for rigtig mange skolebørn – men her får deres forældre endelig lov til at få en chance for at opleve, hvad vi møder deres børn med! Det er jo en eksklusiv mulighed, som sønderborgenserne her får – og så er det gratis!”

Artiklen fortsætter under annoncen

Til koncerten fortæller musikerne om symfoniorkestrets instrumenter, fortæller et lille eventyr – og så kan man opleve musikerne spille helt uden instrument. Det hedder Body Percussion, og hvordan det foregår kan man se på Sønderborg Bibliotek fredag den 29. maj kl. 15.30.

Koncerter:

Universe: Torsdag den 28. maj kl. 13-14

Borgen: Fredag 29. maj kl. 14-15 ved rulletrappen

Sønderborg Bibliotek: Fredag 29. maj kl. 15.30 i udlånet

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 112, Sønderborg

Indbrud i Vollerup

1. februar 2023 112

Tirsdag mellem klokken 7:40 og 17 har der været indbrud i en bolig på Mommarkvej i Vollerup. “Indbrudstyven kom ind gennem en terrassedør og der er stjålet forskellige ting”, siger politikommissær John Weber.

Læs mere...