Symfoniorkestret har få ledige pladser til Beethovens 9. symfoni

13. december 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Sønderjyllands Symfoniorkester runder på torsdag den 29. december 2016 af med en hyldest til livet ved at opføre Beethovens 9. symfoni med dirigenten Mathias Janz, Flensburger Bach-Chor og solister.

“Det går strygende med billetsalget og der er kun nogle få pladser tilbage”, siger musikchef Nikolaj Andersen til SønderborgNYT.

Beethovens 9. symfoni, op. 125, er et monumentalt orkesterværk i fire satser af Ludwig van Beethoven, bemærkelsesværdig i sin tid for sit store udtryk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Symfonien var Beethovens sidste komplette symfoni og slår bro mellem den klassiske og romantiske periode i den klassiske musikhistorie.

Symfonien havde premiere den 7. maj 1824 i Wien, og blev overvældende begejstret modtaget af publikum.

Den anses som Beethovens største komposition, og den efterlader publikum i en opløftet tilstand. Det er berusende musik, som overbeviser os om, at det gode i mennesket vil sejre, skriver symfoniorkestret i en pressemeddelelse.

Udtrykskraften er så stor, at Beethoven slet ikke kan holde sig inden for rammerne. Derfor slutter han sin Symfoni nr. 9 med fire solister og et stort kor. Deres ”Ode til glæden” er således en hyldest til selve livet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Symfoniorkestrets musikere håber, at mange vil deltage i denne hyldest til livet sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester, Mathias Janz og Flensburger Bach-Chor samt solisterne Eva Bernhard, Fiorella Hincapié, Simon Bode og Martin Berner.

Køb din billet HER

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...