Symfoniorkestret og et kæmpekor opfører Carmina Burana

26. februar 2019 Kultur

12.marts spiller Sønderjyllands Symfoniorkester koncert i Alsion med Carl Orffs sansefulde og kraftige værk ”Carmina Burana” på programmet.

Et værk, der med sin karakteristiske rytme fra orkester og kor går lige ind i kroppen og er en særligt stærk musikalsk oplevelse, skriver symfoniorkestret.

Der er intet Carmina Burana uden et stort kor og her er det de dygtige gymnasiekor fra Syd- og Sønderjylland samt Slesvig, der i selskab med tre professionelle solister vil synge de latinske tekster fra den verdslige og muntre side af middelalderen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samarbejdskoncerterne med gymnasiekorene rækker mange år tilbage og er en vigtig del af symfoniorkestrets historie.

Især det velfungerende samarbejde mellem de enkelte gymnasiekor er værd at opleve, for det er et omfattende arbejde at sammensætte flere kor til ét stort, og det er korledernes fortjeneste, når det hver gang er lykkedes.

Denne gang består koret af unge sangere fra Duborg-skolen, A.P. Møller Skolen, Sønderborg Statsskole, Haderslev Katedralskole og Deutsches Gymnasium für Nordschleswig, der tilsammen vil udgøre et kor på omkring 200 sangere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Køb DIN BILLET HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...