Symfoniorkestret og et kæmpekor opfører Carmina Burana

26. februar 2019 Kultur

12.marts spiller Sønderjyllands Symfoniorkester koncert i Alsion med Carl Orffs sansefulde og kraftige værk ”Carmina Burana” på programmet.

Et værk, der med sin karakteristiske rytme fra orkester og kor går lige ind i kroppen og er en særligt stærk musikalsk oplevelse, skriver symfoniorkestret.

Der er intet Carmina Burana uden et stort kor og her er det de dygtige gymnasiekor fra Syd- og Sønderjylland samt Slesvig, der i selskab med tre professionelle solister vil synge de latinske tekster fra den verdslige og muntre side af middelalderen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samarbejdskoncerterne med gymnasiekorene rækker mange år tilbage og er en vigtig del af symfoniorkestrets historie.

Især det velfungerende samarbejde mellem de enkelte gymnasiekor er værd at opleve, for det er et omfattende arbejde at sammensætte flere kor til ét stort, og det er korledernes fortjeneste, når det hver gang er lykkedes.

Denne gang består koret af unge sangere fra Duborg-skolen, A.P. Møller Skolen, Sønderborg Statsskole, Haderslev Katedralskole og Deutsches Gymnasium für Nordschleswig, der tilsammen vil udgøre et kor på omkring 200 sangere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Køb DIN BILLET HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Festlige Melodi Grand Prix-timer på Ahlmann-Skolen

31. marts 2023 Uddannelse

Torsdag aften havde alle børnene fra Ahlmann-Skolens SFO og klub taget deres forældre med til skolen, så de også kunne opleve de små elevers årlige Melodi Grand Prix, hvor en del af børnene optræder og vindergruppen får æren af at have vandrepokalen stående i klassen indtil næste Melodi Grand Prix, som først er i 2024. […]

Læs mere...