Symfoniorkestret sætter Thomas Jensen på podiet

1. februar 2016 Kultur

Thomas Jensen har været solofløjtenist i Sønderjyllands Symfoniorkester siden 1969 og fik i 2014 P2 musik prisen sammen med symfoniorkesteret for sin indspilning af Fløjtekoncerter af Griffes, Martin og Ibert.

Den 11. februar spiller Sønderjyllands Symfoniorkester i Alsion i Sønderborg kl. 20. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2016/01/Thomas-Jensen-300×113.jpg” alt=”Thomas-Jensen” width=”300″ height=”113″ />

Publikum skal opleve Mozart: Ouverture til Tryllefløjten. Mozart: Fløjtekoncert i D-dur. Carl Nielsen: Forspil til 2. akt af Maskarade Og så kommer Sibelius: Symfoni nr. 5, der er et af de værker, der har betydet allermest for Thomas Jensen:

 

”Jeg hørte det som 16-årig med Berlinerfilharmonikerne og Herbert von Karajan, og det var et af de afgørende øjeblikke i mit liv. Fire år senere var det så et af de første værker, som jeg spillede i mit nye job som solofløjtenist her i orkestret. At spille det igen bliver som at se tilbage på hele min karriere – og en af de mest uforglemmelige koncertoplevelser i mit liv”.musik

Sibelius 5. symfoni: Den 21. april 1915 så Sibelius 16 svaner flyve lavt hen over ham, og han gik omgående ind og skrev det, som blev til finalen i den 5. symfoni. Symfonien er lyden af naturens skønhed i sin mest intense form, skriver Sønderjyllands Symfoniorkster i en pressemeddelelse.

Til koncerten her er Thomas Jensen også både solist og dirigent i Mozarts fløjtekoncert i D-dur.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk