Symfoniorkestrets pletskud- de bedst sælgende koncerter

24. maj 2018 Kultur

I forbindelse med årets sæsonlancering inviterede Sønderjyllands Symfoniorkester i april publikummer og andre interesserede til både musikalske oplevelser og en lille forfriskning. Arrangementet viste sig at være utroligt vellykket og lokkede mange faste publikummer til for at nyde en dejlig formiddag i musikernes selskab. Dette har betydet, at det billetsalg, som ellers normalvis spreder sig ud over flere måneder i år i overraskende udstrækning har været rykket frem i tid, således at man allerede nu kan se en klar tendens til hvilke koncerter, der bliver sæsonens bestsellere.

Der er 26 programsatte koncerter, som byder på klassiske koncerter i forskellige afskygninger i et program, som er præget af både klassikere samt et mix af værker fra forskellige perioder og med vidt forskelligt udtryk og hvor der både er solistbesøg af både morgendagens og veletablerede stjerner. Her er en oversigt over de foreløbig fem bedst sælgende koncerter med Sønderjyllands Symfoniorkester for sæsonen 2018/2019:

  1. Nytårskoncert
  2. 50 års jubilæumskoncert
  3. Artiklen fortsætter under annoncen

  4. Nyt dansk stjerneskud
  5. Prisvinder spiller Mendelssohn
  6. Skt. Hans Koncert

Nytårskoncerterne med Sønderjyllands Symfoniorkester er traditionelt set populære, og når orkestret tager rundt i hele landsdelen i starten af januar, er koncerterne godt besøgte. At nytårskoncerter generelt set er populære skyldes, at disse koncerter også besøges af folk, som normalvis ikke kommer til klassiske koncerter, men for hvem det er en fast tradition at sætte det nye år i gang med en rigtig nytårskoncert.

Artiklen fortsætter under annoncen

50 år

50 års jubilæumskoncerten er en koncert, hvor orkestrets egen Thomas Jensen er dirigent. Thomas har gennem snart fem årtier været ansat som fløjtenist i orkestret og har derudover undervist ved konservatoriet i Århus. Som solist er det fløjtenisten Bettina Zielke, som har været ansat i orkestret i knap 20 år. At koncerten er så populær skyldes blandt andet, at orkesters faste publikum er trofaste overfor orkestrets egne musikere og generelt gerne kommer til koncerter, hvor der er egne navne på plakaten som solister. Dette er noget, som i høj grad glæder Sønderjyllands Symfoniorkester, da det vidner om den støtte, der er omkring orkestret i det sydlige Danmark og samtidig illustrerer det musikalske sammenhold, der også er i landsdelen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fremtidens stjerne

Nummer tre på listen er Nyt dansk Stjerneskud, hvor den unge danske pianist Elisabeth Holmegaard Nielsen spiller Beethovens Klaverkoncert nr. 3. Hun har studeret klaver ved både Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og ved Universität für Musik i Wien. Hun er nu en efterspurgt pianist i Europa, og orkestret er glade for at kunne byde hende velkommen til koncerten i november, hvilket også afspejles i publikumsinteressen, skriver symfoniorkestret i en pressemeddelelse.

Senere på sæsonen – til koncerten Prisvinder spiller Mendelssohn – præsenterer orkestret en helt ny prisvinder i den berømte Joseph Joachim violinkonkurrence. Det er i særdeles talentfulde og dybt musikalske unge violinister, som vinder denne konkurrence.  Årets solist, som skal være solist ved denne koncert, vinder først konkurrencen i oktober 2018, så det bliver spændende at se, hvilket talent, der gæster orkesteret til januar for at spille Mendelssohns violinkoncert.

Skt. Hans

Også Skt. Hans koncerten er repræsenteret i top 5.  Denne koncert er traditionelt afslutningen på orkestrets koncertsæson, men samtidig er den også fejring af en gammel hedensk tradition; nemlig midsommerfesten eller Skt. Hans. Skt. Hans aften er der bål på Alssund ud for Alsion med båltale og mulighed for at købe pølser, brød og drikkevarer. Mange deltager gerne i bålfesten, og dette tiltrækker også publikum til koncerten, som gerne vil gøre aftenen lidt festligere ved at deltage til koncerten inden festlighederne på bredden, hvor også musikere fra orkesteret traditionelt spiller lidt.

Så hvor Nytårskoncerten og Skt. Hans koncerten er kendt for traditionelt set at trække publikum til, har det været interessant at se interessen for 50 års jubilæumskoncerten og de to koncerter med nye talenter. Dette viser, at publikum gerne kommer for at opleve mærkedage med orkestret og for at høre nye talentfulde fremadstormende stjerner på den internationale musikalske himmel.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...