Syriske børn skal have et normalt liv i Danmark

13. november 2014 Uncategorized

 Over alt i de danske kommuner bliver nedlagte skoler, plejehjem og kaserner omdannet til asylcentre for at huse de mange syriske flygtninge.kaserne

Artiklen fortsætter under annoncen

En stor del af dem er børn, og dem skal der tages særligt hånd om. Det siger Naser Khader, der er mellemøstanalytiker ved Hudson Institute i Washington D. C. og Syrien-kender.

“Alle de børn, som kommer hertil fra Syrien, har været en del af krigen. De har mistet nogen eller set noget forfærdeligt og er derfor dybt traumatiserede. Så vi skal i den grad give børnene særlig opmærksomhed”, siger Naser Khader.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et liv med værdighed og indhold

“Vi skal tale med dem og hjælpe dem med at bearbejde deres oplevelser. Og så skal vi give dem et liv med værdigt indhold”, siger Khader.

I Syd- og Sønderjylland er der 162 syriske børn på asylcentrene. Og man er meget opmærksom på at give børnene indhold i deres nye tilværelse i Danmark. Det siger Jette Storm Larsen, der er Asylbørnefaglig leder ved Brovst Asylcenter, der bestyrer de syd- og sønderjyske asylcentre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 112, Sønderborg

Kunde i Borgen blev slået

4. oktober 2023 112

Tirsdag aften ved 18:30-tiden blev en kunde i Borgen udsat for vold. “Han blev slået med knytnæve i ansigtet af en anden mand, som vi fik fat på”, siger Jan Rasmussen fra det lokale politi. “Voldsmanden bliver sigtet for at slå og så finder vi 2,14 gram kokain på ham, som han også sigtes for”. […]

Læs mere...