Syv kilometer kyst ‘støvsuget’ for knap 25 kilo affald

23. november 2021 Sydals

Søndag formiddag var 24 personer fra Folkebevægelsen mod affald i naturen samlet ved Flædbæk i Nørreskoven, hvor de ‘støvsugede’ den syv kilometer lange kyststrækning for 24,5 kilo affald.

Den lille mængde glæder projektleder Jan Prokopek Jensen.

“Det er et tegn på, at besøgene i skoven og langs stranden ikke smider affald, og det er meget glædeligt. Ved sidste indsamling i området ved Feddet og Alssundbroen nåede vi 180 kg affald, men der havde vi også hjælp af 10 dykkere og hjælpere fra dykkerklubben Poseidon”, siger Jan Prokopek Jensen i en pressemeddelelse..

Artiklen fortsætter under annoncen

“De 24 personer havde en rigtig hyggelig formiddag og gjorde naturen en god gerning – igen, igen. Den friske luft og lidt motion i dejlige omgivelser gør os alle godt”.

Næste indsamling finder sted søndag, den 12. december. Samlerne mødes ved spejderhytten i Sønderby på Kegnæs, og målet er at nå hele kyststrækningen rundt på Kegnæs.

De søger primært plastaffald, men tager også andet affald med.

Har du lyst til at deltage, kan du tilmelde dig hos jan@sonderborg.dk eller sende en sms på 2790 0201. Så sørger foreningen for indkøb af mad og drikke – og laver ruter for dagen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk