Syv kunstværker stilles op syv steder i kommunen

14. maj 2020 GF2020

Myndighederne har med forsamlingsforbuddet sat en midlertidig stopper for størstedelen af aktiviteterne i Genforeningen 2020. Det gælder også kommunens fyrtårnsprojekt, Sønderborg Spejlinger 2020, der blandt andet indeholder opsætningen af syv permanente kunstdesigns syv nøje udvalgte steder rundt om i kommunen. Efter planen skulle de næste syv uger have budt på en festlig fernisering af hvert værk, skriver Kulturforvaltningen i en pressemeddelelse. Festlighederne og ferniseringen må vente til september, når det atter er tilladt for flere mennesker at samles på samme sted.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har dog valgt, at kunsten skal ud at leve i lokalsamfundene som planlagt i stedet for at blive lagt på lager sommeren over. Så i denne og de næste seks uger bliver der ugentligt opsat et kunstværk et nyt sted i kommunen på en varig plads. Perioden med opsætning løber således fra den 16. maj til og med den 27. juni, hvorefter alle syv værker kan ses på deres placering.

Placering og kunstner 

Forsamlingsgården Sundeved, Vester Sottrup. Kunstner: Iris Fridriksdottir

Artiklen fortsætter under annoncen

Gråsten Landbrugsskole, Fiskbæk. Kunstner: Chili Seitz

Paragraf 5 – krydset ved Nordborgvej og Spindelvej, Svenstrup. Idé og produktion: lokale aktører & Kallehave Stål & Montage Aps

Byparken nær Nordborg Slot, Storegade, Nordborg. Kunstner: Martin Schräder

Græsplænen ved Broager Kirkes område, Broager. Kunstner: Lars Waldemar (sponsor: Broager Sparekasse)

Vejkrydset ved Lysabild Børneunivers, Lysabild. Kunstner: Jo Köser

Midlertidig blomstereng, Sundgade, Sønderborg. Kunstner: Vivi Linnemann

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet Spejlinger er det ene af tre delprojekter som samlet udgør kommunens fyrtårnsprojekt Sønderborg Spejlinger 2020 – til markeringen af 100-året for Genforeningen i 2020.

I august præsenteres en udstilling om værkernes tilblivelsesproces i Multikulturhuset i Sønderborg.
Dernæst følger ferniseringerne på de syv lokationer lørdage og søndage i september, hvor man bl.a. kan møde kunstnerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...