Tåge-alarmer gør det svært for indbrudstyvene

10. februar 2015 112

Pressemeddelelse:

Usynlige hegn og tågekanoner holder tyvene væk fra både virksomheder og private hjem. Succes med

Foto: Bo Bach Jensen

Foto: Bo Bach Jensen

specialløsninger til erhvervslivet bringer Elektrikeren i Sønderborg op blandt Sønderjyllands største sikringsleverandører.

Både private og erhvervsvirksomheder investerer store beløb i pæne hjem og kontorer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge steder skaber det den hygge og atmosfære, der betyder så meget for den enkelte – netop derfor, er de mange indbrud hamrende irriterende. Er virksomheden og hjemmet endevendt efter en weekend?

Det spørgsmål stiller mange, når de lader lokalerne stå tomme i blot få dage.

Prisfald på tåge-alarmer

De tågealarmsystemer, som hidtil har været flittigt anvendt hos guldsmede og urmagere, er nået ned i et prisleje, hvor alle – populært sagt – kan være med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er systemer, som på få sekunder fylder et lokale på over 100 protech_Fog-BrandingImage-Thief_Lyserekvadratmeter med en tågerøg, der gør det umuligt at orientere sig i lokalet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig aktiveres en alarm, så ingen er i tvivl om at noget ulovligt er på færde.

Erfaringer viser, at den form for sikringssystemer stresser tyvene, og at de derfor hurtigt opgiver projektet og stikker af.

“Vil du være sikker på, at dine designermøbler er i stuen eller Koglen fortsat hænger i receptionen og kan et tågealarmsystem være det, du skal vælge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gør flere og flere, fordi de på den måde får en ekstra sikkerhed, og ofte er det også muligt at opnå rabat på sine forsikringer”, siger direktør Ole Ravn, Elektrikeren i Sønderborg.

Den sikringsafdeling som Elektrikeren etablerede for fire år siden har indenfor det seneste år fordoblet sin omsætning og er i dag en af Sønderjyllands største udbydere af alarm- og overvågningssystemer.

Usynlige hegn

Sikringssystemer baseret på usynlige hegn rundt om hele virksomheden, er løsninger som især anvendes i industrikvarterer og af bilforhandlere, der er trætte af at få stjålet dele fra biler på det udendørs udstillingsareal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Usynlige hegn er baseret på kamera overvågning. Når et objekt passerer en foruddefineret linje aktiveres alarmen og projektører oplyser området. Kameraet sender automatisk et foto til den alarmansvarlige, der så træffer de videre foranstaltninger.

Den form for sikring har stor betydning i det præventive arbejde, da kameraet let afslører eventuelle tyves rekognoscering før et indbrud eller overfald. Det er også med til at lette politiets opklaringsarbejde.” width=”219″ height=”146″ /> Anders Lyngholm fra Elektrikeren installerer overvågningskamera.

Artiklen fortsætter under annoncen

[adrotate group="187"]
[adrotate group="188"]

Den form for sikring har stor betydning i det præventive arbejde, da kameraet let afslører eventuelle tyves rekognoscering før et indbrud eller overfald. Det er også med til at lette politiets opklaringsarbejde.

Erhvervslivets investeringer i sikringssystemer omfatter også overvågning af byggepladser og adgangskontrolløsninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt de løsninger Elektrikeren har leveret det seneste år er systemet, der muliggør en fjernbetjening og overvågning af Egernsundbroen.

Ifølge Det kriminalpræventive sekretariat hos politiet i Syd- og Sønderjylland er det de let omsættelige produkter, som computere, PH-lamper, iPADs, mobiltelefoner, kameraer, smykker og ure tyvene går efter.

Artiklen fortsætter under annoncen

For både erhvervslivet og private handler det om forebyggende løsninger, der tvinger tyvene til at lave megen støj og dermed løbe en stor risiko for at blive opdaget.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...