Ergoleg – giver dit spædbarn allerbedste start på livet

10. oktober 2014 Uncategorized

 

IMG_2468Stimulastik er et helt nyt tilbud til de sønderborgensere, der har et barn, som er under et år. Meget firkantet sagt, så er det en slags ergoterapi for spædbørn, så de får den allerbedste start på livet.

Børneergoterapeuten har arbejdet med stimulastik i hovedstaden, hvor det er populært hos spædbørnsfamilierne og nu vil hun give sønderborgenserne muligheden for at komme og lege med deres spædbarn på en måde, der er udviklende for barnet.

“Jeg synes, det er oplagt, at forældre i Sønderborg skal have chancen for at gå til stimulastik med deres spædbarn. Jeg ved, hvor glade de er for det i andre byer, så nu starter jeg nogle hold i Voldgade, hvor jeg har lejet lokaler hos Rådhuslægerne”, siger Lotte Greve-Thomsen til SønderborgNyt.

Uddannelse bag tilbud

“Stimulastik er varemærkeregistreret, og det betyder, at det kun er ergoterapeuter, der har været på stimulastik-instruktør-kursus, der må undervise i stimulastik”, siger ergoterapeuten, der er ansat på Aabenraa Sygehus, hvor hun er med til at genoptræne patienter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fakta om stimulastik

Stimulastik er et koncept, som består af gymnastik og stimulation gennem leg – Lege som styrker dit barns sansemotoriske udvikling, og som fokuserer på at fremme de basale sanser.

Lotte Greve-Thomsen åbner ergoleg i Voldgade.

Lotte Greve-Thomsen åbner ergoleg i Voldgade.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

De tre mest basale sanser, følesansen, balancesanen og muskel-led sansen vil blive stimuleret gennem ergoterapeutiske redskaber og teknikker. Det er imens børnene er helt små, at hjernen er mest modtagelig, og derfor er der rigtig god grund til at stimulere, støtte og træne – og det er det vi gør sammen.

Konceptet er udviklet af ergoterapeuter og henvender sig til 0-1 årige. Det foregår på små hold, hvor forældrene er aktive sammen med deres børn, og samtidig får man råd og vejledning omkring barnets udvikling og trivsel samt ideer til stimulation af barnet igennem leg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dit barn vil blive stimuleret både sensorisk, motorisk og du vil få en endnu tættere kontakt mellem dig og dit barn. Alt sammen noget som gavner kroppen, hjernen og dit barns følelsesmæssige udvikling. Børn elsker at bruge kroppen og får ekstra fart på udviklingen, når de bliver kropsligt stimuleret.

ErgoLej Logo CMYK_0-80-80-0– så kom og få nogle sjove og lærerige oplevelser sammen med dit barn.

Du får mange ideer med hjem til lege og aktiviteter, der giver dit barn lyst til at udforske sig selv og sin omverden – i tæt kontakt med sin mor og far.

Læs om Lotte Greve-Thomsens uddannelse, hendes hold og tilmeld dig HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. januar 2022 COVID-19, REGIONALT

Regionen inviterer til fjerde stik

19. januar 2022 COVID-19

Regionens sygehuslæger vil i de kommende dage begynde at henvise de patienter, som opfylder kriterierne til en 4. Corona-vaccination. Hvis sygehuslægen vurderer, at det er relevant med en 4. vaccination, vil man fra midten af den kommende uge og frem modtage en invitation i sin e-Boks. Man skal derfor ikke selv kontakte egen læge med […]

Læs mere...