Tag en tørskoet gåtur i skoven ved Havnbjerg

13. marts 2015 Nordborg

Stierne i skoven ved Nordborgvej/Søbyhave i Havnbjerg er hen over vinteren blevet renoveret af Sønderborg Kommune. Inden påske vil arbejdet være helt afsluttet.

Sådan så der ud inden arbejdet gik i gang.

Sådan så der ud inden arbejdet gik i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Stierne i skoven har generelt været plaget af problemer med store vandpytter, ja, nogle steder nærmest små søer, således at man det meste af året har været nødt til at have gummistøvler på for at gå en lille tur i skoven. Vandproblemerne har også været et problem i forhold til at komme til at vedligeholde stierne og klippe rabatterne. Derfor er vi glade for, at stierne nu er blevet renoveret”, siger skov- og landskabsingeniør Johanne Burgemann fra afdelingen Veje og Trafik i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

At hovedstierne i skoven er renoveret betyder også, at borgernes ønske om at kunne gå tørskoet gennem skoven til busstoppestedet ved Nordborgvej er opfyldt nu.

roundcube

Underlaget gør, at dine fødder ikke kommer ned til vandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til renovering af stierne er der brugt en løsning, der hedder PermaWeb. Det er et helt nyt produkt, og Sønderborg Kommune er blandt de første i landet til at bruge det.  PermaWeb importeres fra England og kan sammenlignes med en harmonika, som man trækker ud på jorden og fylder op med knust sten.

Sådan er det færdige resultat.

Sådan er det færdige resultat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er brugt PermaWeb i 10 og 20 cm’s tykkelse – afhængig af vandproblemerne på stierne: Jo større problemer med vand – jo tykkere lag.

Vandet kan passere under stien samtidig med, at man nu kan gå tørskoet størstedelen af året.

Der er desuden sat bænke op, så man nu kan sidde og nyde skoven.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk