Tag med Historisk Samfund på besøg i Ulkebøl Kirke

31. januar 2018 Kultur

Historisk Samfund i Sønderborg inviterer til kirkerundvisning den 15. februar kl. 19.30, hvor sogne- og ungdomspræst Christina Holm Egelund vil vise rundt i Ulkebøl Kirke.

Ulkebøl Sogn, der er det største landsogn på Als, omfatter hele Kær Halvø i nord samt Ulkebøl – Vollerup området og strækker sig helt ud til Klinting Hoved ved Sønderborg Bugt, skriver Historisk Samfund Sønderborg i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sognet var fra gammel tid et landsogn.

I dag har det over 5000 indbyggere, som for en stor dels vedkommende bor i parcelhuse og boligblokke. Ulkebøl Kirke er en af Danmarks største landsbykirker.

Oprindeligt omfattede sognet hele det nuværende Sønderborgs område og endnu i 1500-tallet omtales Sønderborgkirkerne som kapeller på grund af deres anneksforhold til Ulkebøl.

Ulkebøl Kirke er som langt de fleste af vores middelalder kirker bygget omkring år 1200. I 1500-tallet blev der til det romanske skib tilført et tårn i vest og et våbenhus mod syd. I 1787 blev kirken forlænget mod øst med næsten samme længde som det gamle skib, og fik derved sin nuværende størrelse.

Det vil Christina Holm Egelund fortælle om.

Efter rundvisningen i kirkien indtages Degnegården til en kop kaffe.

Christian Bo Bojesen/Sønderborg kreds

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk