Tag med på oldtidstur på Als

17. april 2019 Kultur

Museum Sønderjylland inviterer til oldtidstur den 1. maj  og turen begynder ved Lysabild kirke.

Her er en af de utallige skålsten fra bronzealderen, der findes på Als, direkte muret ind i kirken.

På turen vil vi se på yderligere en skålsten, inden turen når frem til Høruphav og de mange gravhøje i Lambjerg Indtægt og Sønderskoven, skriver Museum Sønderjylland.

Langs Flensborg Fjord levede der i stenalderen en – efter datidens forhold – stor befolkning.

Særligt i bondestenalderen, efter ca. 4000 f.Kr. har muligheden for at have kvæg på græs, i en kombination med udnyttelsen af havet til fiskeri, været tiltrækkende langs hele fjorden. De mange stenalderbønder i området betyder naturligvis, at der findes en hel del gravhøje, både i form af lang- og runddysser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Normalt er gravmonumenter fra stenalderen pløjet bort gennem mange hundrede års intensiv dyrkning, men netop på Als har store skovområder bevaret mange høj, og blandt de skove, hvor flest høje er bevaret i hele Sønderjylland, finder man skovene mellem Høruphav og Sønderborg.

Under turen den 1. maj vil der blive lejlighed til at besøge flere af disse gravhøje og høre om dem.

Turen begynder kl. 18.30 fra Lysabild Kirkes parkeringsplads ved Nørregade, nord for kirken, og ledes af henholdsvis museumsinspektør Lilian Matthes og museumsinspektør Lennart S. Madsen fra Museum Sønderjyllands arkæologiske enhed i Haderslev.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det praktiske

Prisen er 50 kr.

Tilmelding ikke nødvendig.

Turen køres i egne biler.

Man skal huske påklædning efter vejret, og man må påregne at skulle gå lidt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...