Tandslet klar til årets ringridning

25. juli 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Der er både plads til traditioner og nyt, når der 9. og 10. august er by- og ringriderfest i Tandslet. Årets nyhed er en rafleturnering. Sidste års nyhed – den genopståede fest med mad og musik lørdag aften – blev en succes og gentages i år.ring

Artiklen fortsætter under annoncen

By- og ringriderfesten i Tandslet har efterhånden nogle år på bagen – og dermed også nogle gode, faste traditioner. Højdepunktet er naturligvis søndagens ringridning, som begynder med festligt optog gennem byen fra kl. 11.30. Kongeomridningen trækker normalt et pænt stort publikum, som også gerne vil følge den store finale – nemlig Alssundmesterskabet, hvor årets ringriderkonger dyster om at blive ”kongernes konge”. Mesterskabet indledes kl. 17.30.

Men allerede lørdag indledes festen, når Sydals Håndbold Klub holder sit traditionelle sponsor-cykelløb. Alle kan deltage, bare de møder op med deres cykel på pladsen mellem kl. 9.30 og 10.15. Fra kl. 10.30 cyklen på en fire km rundstrækning i byen, og cykelrytterne bidrager med penge, som er sponseret af firmaer eller familie og venner – enten faste beløb eller et antal kr. pr. kørt km. Cykelryttere kan evt. udfylde en deltagerliste, som var i sidste nummer af Tandslet Tidende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med deres deltagelse sikrer cykelrytterne, nogle er festligt klædt ud, omkring 30.000 kr. til ungdomsarbejdet i håndboldklubben. Der er traditionelt præmier til samtlige cykelryttere – men de fineste går til de cykelryttere, der sikrer flest penge – ligesom der er sildemad bagefter til både ryttere og sponsorer.

Ringridermuseets ildsjæle kan forklare hele historien bag ringridning.

Ringridermuseets ildsjæle kan forklare hele historien bag ringridning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lørdag eftermiddag byder på traktor- og knallertringridning, rafleturnering og cykelringridning. Man skal tilmelde sig rafleturneringen senest kl. 13. Der er også kaffebord for pensionister for bare 35 kr. Deltagere skal huske at tilmelde sig på tlf. 7440 7607.

Aftenens menu i teltet kl. 18.30 er en sildemad som forret og derefter helstegt pattegris. Billetterne til festen var sidste år revet væk, og derfor er det en god ide at købe i god tid – det handler om at komme ”først til mølle”. Køb af billetter til beskedne 130 kr. stykket foregår på tlf. 4014 7445 eller 7440 7445. Med i prisen er musik bagefter til Diskotek Felix og ”risiko” for en rigtig festlig aften med god stemning i telt og bar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om søndagen gælder det som nævnt dysten om at være bedst til at snuppe den lille ring fra hesteryg.

Derudover vil pladsen både lørdag og søndag fra kl. 12 rumme en række boder, som byder på forskellige aktiviteter: Legeplads for små børn, krolfbane, udendørs keglebane, lykkehjul og mulighed for at tage menighedsrådet ”ved hornene”. Man kan også møde både Tandslet Friskole og Tandslet Ungdoms- og Idrætsforening i boder på pladsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...