Taxachauffør fortæller om onsdagens klage- og politisag

14. januar 2016 112

Onsdag kunne SønderborgNYT fortælle om en sag, hvor politiet tirsdag var kaldt ud til nogle taxakunder, der ikke ville betale for en tur fra Mommark til Sønderborg. Kilden til onsdagens version er politiet.

Det fremstod som om, at taxachaufføren havde opført sig forkert og det har fået flere mennesker til tasterne for at ville høre chaufførens version af historien.taxa

Artiklen fortsætter under annoncen

Taxachaufføren ringede til Radio Als onsdag, for at komme med sin forklaring på sagen og den stiller unægtelig sagen i et lidt andet lys.

“Jeg talte pænt og ordentligt med kunderne. Jeg ved ikke hvordan jeg ellers skulle have opført mig”, siger chaufføren, der gerne vil være anonym. Radio Als har naturligvis både navn og adresse på chaufføren.

Ifølge chaufføren blev han bestilt til en tur fra Mommark til Sønderborg kl. 22 tirsdag aften.

Drak i bilen

Da kunderne kom ind i bilen havde de en flaske og nogle glas med sig. Chaufføren fortalte at de ikke måtte drikke i bilen og kunderne fortalte, at de kun ville have flasken med uden at drikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da bilen begyndte at køre åbnede de alligevel flasken og gav sig til at drikke.

“Glassene efterlod de i bilen, så dem har jeg stadig”, siger chaufføren.

Chaufføren valgte at se igennem fingre med, at de, trods hans henstilling om at lade være, drak af den medbragte spiritus.

Radioen i bilen var tændt og kunderne skiftede flere gange kanal og ville have musikken skruet helt op. Det havde chaufføren imidlertid ikke lyst til og han bad dem om at lade være med at røre ved radioen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ville ryge

På et tidspunkt ville en af kunderne ryge i bilen. Chaufføren gjorde opmærksom på at der er rygning forbudt i danske hyrevogne men det mente kunderne ikke var rigtigt.

“De sagde til mig at dette i så fald var den eneste taxa i landet hvor man ikke må ryge”, fortæller chaufføren.

Chaufføren gjorde opmærksom på at han ikke tåler røg og så lod de være med at ryge.

Da turen mod Sønderborg gik gennem Vollerup og via Sdr. Landevej mente kunderne at chaufføren kørt en omvej, hvilket ifølge kortene ikke er tilfældet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved indstigning fik kunderne at vide at turen ville koste ca 350 kr – men da de nærmede sig byen begyndte de at skælde ud over prisen.

“Ved Shelltanken ville de gerne ind for at handle og jeg blev bedt om at vente. Den ene kunde sagde, at de ikke ville med videre, men de andre bad mig vente, siger chaufføren.

Politiet blev tilkaldt

Da de kom frem til Rådhustorvet ville de kun betale 270 kr.politi

Artiklen fortsætter under annoncen

“De sagde til mig at det plejede turen at koste, men det kan jeg ikke få til at passe”, siger chaufføren.

Kunderne steg ud uden at betale og derfor kontaktede chaufføren politiet. Chaufføren gav politiet kundernes mobilnummer og betjentene fandt frem til kunderne på Jernbanegade.

Imens chaufføren ventede, talte politiet med kunderne, der herefter valgte at betale og de fik en kvittering.

“Politiet sagde til mig at jeg ikke skulle tage disse kunder med en anden gang”, slutter chaufføren.

Kunderne oplyste, at de ville indgive en klage over chaufførens opførsel til taxaselskabet. Det er denne klagesag politiet ikke har noget at gøre med.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...