Teaterforeningens generalforsamling trak publikum

11. september 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Tæt på 80 teatergængere brugte onsdag aften på en generalforsamling i Sønderborg Teaterforening, hvor de fik fortalt en del om året, der gik og tankerne omkring den nye sæson.

Tæt på 80 kom frivilligt til generalforsamling - hvor der ikke var et ulmende oprør.

Tæt på 80 kom frivilligt til generalforsamling – hvor der ikke var et ulmende oprør.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har ikke en medlemsliste og kontingent, så det er svært at sige, hvor mange medlemmer, vi er, siger formand Frede Jensen. De teatergængere, der har købt billet til en forestilling i sidste eller denne sæson er medlemmer og kan stemme ved generalforsamlingen.

Frede Jensen forklarede, hvordan bestyrelsen vælger de forestillinger, der skal sættes op i Sønderborg Teater.

– Og vi kan godt li’ at høre, hvad publikum mener om de enkelte forestillinger, siger formanden. Bestyrelsens og publikums vurderinger af de enkelte forestillinger bruges i en vurdering af hver enkelt satsning, der så får en karakter. For den sidste sæson er der en enkelt med lav karakter.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er en forestilling, der blev sat op den dag i december, hvor der rasede en storm, siger Frede Jensen.

Ny i bestyrelsen

Efter generalforsamlingen havde stemt nye vedtægter for foreningen på plads, skulle der vælges tre til bestyrelsen. Det gik nemt og bekvemt, fordi der blot var tale om at forny udløbsdatoen på allerede siddende medlemmer.

– Men Bente Juhl Knudsen siger farvel til os og flytter til Kolding. Det er hende, der især har sikret forestillinger til skolebørn og unge, siger Frede Jensen og giver Bente Juhl Knudsen et gavekort fra Sønderborg Teaterforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand Frede Jensen takker Bente Juhl Knudsen for hendes store indsats med at sikre teater for børn og unge.

Formand Frede Jensen takker Bente Juhl Knudsen for hendes store indsats med at sikre teater for børn og unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Du kan bruge det på en damaskdug eller en oplevelse for dig og din mand, siger han.

Sønderborg Teaterforening har en bestyrelse, der præcis ved, hvilke opgaver, der skal løses – og derfor har den brugt tid på at lede efter en person, der har de kvalifikationer, der passer til opgaverne.

– Og så ringede Ole Bornhöft til os og fortalte, at han er gået på efterløn og har tid til at være med, siger Frede Jensen. Og generalforsamlingen stemte ham ind på bestyrelsens anbefalinger af hans evner med computere.

Artiklen fortsætter under annoncen

billede

 

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...