Teglværkets Venner skal bruge flere frivillige årets egnsspil

1. marts 2018 Kultur

Teglværket Cathrinesmindes Vennner tager tilløb til årets egnsspil.

“Fare, fare krigsmand” handler om teglværksejer Christian Hollensen, der sammen med nogle af sine teglværksarbejdere indkaldes til tysk krigstjeneste under første verdenskrig. Alt imens holdes teglværket og hverdagen I gang af ChristianHollesens husbestyrerinde og kvindelige teglværksarbejdere samt de mænd, der ikke blev sendt tii fronten.

Stykket beskriver de samfundspolitiske forandringer og krigens store omvæltninger for soldater, krigsfanger, familier, koner og børn under første verdenskrig. ”Fare, fare krigsmand” viser hverdagen på teglværket med angst, glæde, håb, fortvivlelse og kærlighed, som den så ud mellem 1914 og 1918. Tysklands nederlag førte som bekendt til afstemningen og genforeningen i 1920.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og 14-årige Mikkel Thomsen fra Lysabild  er med:

”Det er helt forskelligt fra hverdagen. Man lever sig ind i sin rolle og den tidsalder man spiller i. Det er fantastisk. Du får nye venner, medspillerne er hjælpsomme og det ville være fantastisk, hvis flere unge ville være med”, siger han i en pressemeddelelse.

Egnsspillet, der er en genopsætning fra 2016, er blevet til på baggrund af mere end 700 breve, som Christian Hollensen og hans husbestyrerinde, senere kone, Ingeborg, skrev til hinanden under krigen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stykket opføres fra 13. -17. juni i år og er skrevet af Jacob Clausen. Kristian Hald instruerer.

Mange af de ca. 30 medvirkende har allerede meldt sig, men der mangler stadig skuespillere til 2 -3  kvinderoller og 3 – 4 unge manderoller.

Ligeledes efterlyses spillemænd med akustiske instrumenter til at være med I forestillingen.

Næste prøve foregår den 3. april kl. 19 – 22 på Broager Skole, hvor der er grundtræning,  gennemlæsning af stykket  og måltagning til kostumer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se video og læs meget mere HER på CM-Venner

Du kan også ringe eller skrive til Carsten Hauerberg, fmd. Cathrinesmindes Venner , på  tlf. 2018 6872 eller på e-mail: hauerberg@bbsyd.dk

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk