Teknik & Miljø: Ensretning af gader er droppet

20. februar 2015 Erhverv

I den nye strategi er forslaget om ensretning af Sønder Havnegade og Kongevej, Møllegade og Løngang droppet. Ambitionen er stadig at skabe rammerne for en bedre og mere sammenhængende by, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse efter torsdagens møde i Teknik og Miljøudvalget.handel3

Den 1. oktober sidste år besluttede byrådet, at sende en strategi for byliv og infrastruktur i offentlig høring i otte uger. Det gav anledning til en livlig debat – bl.a. på to borgermøder og på en række debatmøder. Høringsfasen resulterede i 105 høringssvar, 65 kommentarer på kommunens facebook-sider og en underskriftsindsamling. Efterfølgende har teknik- og miljøudvalget og forvaltningen været i dialog med borgere, foreninger og organisationer, der har afgivet høringssvar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu har udvalget for teknik og miljø forholdt sig til høringssvarene og hele debatten og fremlagt et revideret forslag til strategi for byliv og infrastruktur. Byrådet drøfter forslaget den 4. marts og herefter sendes det nye forslag i ny offentlig høring i fire uger.

Det nye strategiforslag indeholder bl.a. følgende ændringer:

  • Kongevej, Møllegade og Løngang forbliver åben i begge retninger.
  • Omdannelsen af Rønhaveplads sker i samarbejde med Sønderborg Handel.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Sønder Havnegade forbliver åben i begge retninger.
  • Damgade lukkes, men lukningen flyttes længere op ad gaden.

“Vi har været igennem en rigtig god proces, hvor rigtig mange borgere har givet deres mening til kende. Det vil jeg gerne kvittere for. Det er dejligt, at borgerne er så engagerede i byens udvikling og fremtid. Vi har lyttet til forslagene og foretaget en række justeringer i strategiplanen. Ambitionen er stadig at skabe et sammenhængende netværk af byrum, der giver rum for oplevelser og aktiviteter til gavn for byens borgere og turister”, siger Frode Sørensen, formand for udvalget for Teknik og Miljø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nye strategiforslag indeholder også et nyt tema om kollektiv trafik. En effektiv og velfungerende kollektiv trafik er en væsentlig forudsætning for en velfungerende by. Inden for et par år etableres et garageanlæg for busser ved Ragebøl. Her opføres også et gasanlæg, så busdriften efterhånden baseres på miljøvenlige, gasdrevne busser.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Sønderborg

Musikgudstjeneste skyder det nye år i gang

1. december 2022 Kultur

I Sct. Marie Kirke skyder sopran Bianca Koch og organist Julian Mallek nytåret ind med arier af Händels Messias og Bachs Weihnachtsoratorium samt romantisk musik for sopran og orgel af Charles Gounod. Det sker Nytårsdag, den 1. januar klokken 16, skriver Marie-kirken. Festlig liturgi og lærerig prædiken holdes af sognepræst Mads Jakob Jakobsen.

Læs mere...