Teknik- og Miljøforvaltningen skaber de gode rammer

28. april 2015 Politik

”Det er på teknik- og miljøområdet, at vi skaber de fysiske rammer, som er vigtige: Når man vælger at bo et sted. Når man vælger at drive virksomhed et sted. Og når man vælger at holde ferie et sted,” sagde formanden for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, Jørn Pedersen i sin velkomsttale mandag til konferencen: Politisk Forum for Teknik og Miljø. Artiklen fortsætter under annoncen

png”>kl

”Men vi kan ikke designe den gode udvikling alene. Vi er dybt afhængige af en stat, som samarbejder med os. En stat, der går i dialog med os om mulighederne og hjælper med at finde løsninger. Og en stat, der ligesom os er optaget af at skabe de bedst mulige rammer,” siger Jørn Pedersen.

Er staten for kærlig?

Som eksempel nævnte han planloven, som i øjeblikket er under kærlig behandling i et udvalgsarbejde, som er ved at være færdigt.

”Men måske bliver den fortsat behandlet lidt for kærligt af den stat, der sidder på den anden side af bordet” sagde Jørn Pedersen og tilføjede:

”Jeg tror i al beskedenhed på, at en del kan løses ved at vise kommunerne lidt mere tillid og slække på krav, tøjler og central regulering. Ved at gøre rammerne lidt bredere. Det giver nu en gang, set fra min stol, mest mening, at det er vi politikere, der kender de lokale omstændigheder, der træffer de centrale beslutninger,” sagde han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk