Teknik- og Miljøforvaltningen skaber de gode rammer

28. april 2015 Politik

”Det er på teknik- og miljøområdet, at vi skaber de fysiske rammer, som er vigtige: Når man vælger at bo et sted. Når man vælger at drive virksomhed et sted. Og når man vælger at holde ferie et sted,” sagde formanden for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, Jørn Pedersen i sin velkomsttale mandag til konferencen: Politisk Forum for Teknik og Miljø.kl

Artiklen fortsætter under annoncen

”Men vi kan ikke designe den gode udvikling alene. Vi er dybt afhængige af en stat, som samarbejder med os. En stat, der går i dialog med os om mulighederne og hjælper med at finde løsninger. Og en stat, der ligesom os er optaget af at skabe de bedst mulige rammer,” siger Jørn Pedersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er staten for kærlig?

Som eksempel nævnte han planloven, som i øjeblikket er under kærlig behandling i et udvalgsarbejde, som er ved at være færdigt.

”Men måske bliver den fortsat behandlet lidt for kærligt af den stat, der sidder på den anden side af bordet” sagde Jørn Pedersen og tilføjede:

”Jeg tror i al beskedenhed på, at en del kan løses ved at vise kommunerne lidt mere tillid og slække på krav, tøjler og central regulering. Ved at gøre rammerne lidt bredere. Det giver nu en gang, set fra min stol, mest mening, at det er vi politikere, der kender de lokale omstændigheder, der træffer de centrale beslutninger,” sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...