Teknik- og Miljøudvalget skal se på forslag til autocamper-parkering

26. november 2021 Politik

På baggrund af budgetaftalen for 2020-23 har forvaltningen fået til opgave at finde egnede steder til parkering af og ophold for autocampere. Først og fremmest skal der med udgangspunkt i et turismeperspektiv kortlægges steder til ophold og parkering af autocampere i et langsigtet perspektiv.

Derudover er der en særlig opgave i forhold til at udpege egnede steder til parkering og ophold for autocampere i forbindelse med Tour de France og nåt gælder den, så peger forvaltningen blandt andet på Kær Vestermarks koncertområde. Koncertområdet kan rumme omkring 100 autocampere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen har afklaret forslaget med myndigheder som Fredningsnævnet og Kystdirektoratet, der begge har givet dispensation til en midlertidig autocamperplads med mulighed for to overnatninger.

Forvaltningen arbejder også med at finde egnede steder til autocamperparkering i et langsigtet perspektiv.

Forvaltningen har kortlagt placeringer i kommunen, hvor der i dag sker parkering og ophold af autocampere.

Forvaltningen vurderer, at den største efterspørgsel på arealer til parkering og ophold for autocampere er i Sønderborg by og har derfor sat fokus på Sønderborg Lystbådehavn, Sønderborg Vandrehjem og den sydlige del af Verdens Ende, der vurderes som de tre mest attraktive og bynære placeringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

De tre lokaliteter skal betragtes som midlertidige løsninger, der skal fungere i en forsøgsordning frem mod 2023. Forsøgsordningen gør det muligt, at undersøge grundlaget for autocampere som turismeerhverv på længere sigt. På basis af en evaluering af ordningen, vil forvaltningen arbejde på at finde en permanent løsning. Dette vil ske i samarbejde med forvaltningen Kultur og Erhverv samt relevante turismeaktører såsom campingpladserne.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Henning Kongstad kunne fejre 25-års jubilæum hos Daniit

8. februar 2023 Erhverv

Den 1. februar kunne administrerende direktør Henning Kongstad fejre 25-års jubilæum hos Daniit A/S. I 1998 blev han uddannet elektronikteknikker på EUC Syd og han startede sin karriere, som pc-software-programmør hos Lodam automation A/S og blev senere hen projektleder for foderfabrikker og asfaltværker. Efterfølgende blev han teknisk chef, og i dag er Henning Kongstad administrerende […]

Læs mere...