Thomas Pakula er med på noderne flere steder

21. maj 2014 Kultur

Sønderborg Sommerrevy har sin egen kapelmester og for 11. gang er det Thomas Pakula, der skal tage sig af noderne til de sange, der skrives til årets revy. Inden han blev kapelmester, spillede han med i orkestret.

Thomas Pakula har stadig travlt med at komponere revy-musik.

Thomas Pakula har stadig travlt med at komponere revy-musik.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har ansvaret for musikken og så er jeg hovedkomponist, siger Thomas Pakula til Sønderborg Nyt. Han begynder på sit revy-arbejde i januar, februar, når de første tekster ligger klar.

Det er meningen med sangene, der afgør, hvordan noderne drysses ned på papiret i den skabende proces.

– Nogle af teksterne er sådan, at de virker bedst med nogle melodier, som publikum gerne må nynne med på, siger Thomas Pakula og nævner ordet: Effektmusik.

– Det er musik, hvor det for eksempel næsten er umuligt for publikum at lade være med at klappe takten, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligesom der er variation i revynumrene, så er der også variation i musikken.

– Jeg prøver at variere musikken mest muligt, men der skal ligesom være en rød tråde gennem det hele, siger Thomas Pakula. Udfordringerne ligger blandt i, om musikken skal gå med eller imod teksten.

Løs deadlinie

– Vi kan også have en tekst, der skal synges af en gammel mand – og så bestemme, den skal synges af en kvinde. Så skal jeg i gang med melodien igen, så det hele passer sammen, siger komponisten. Frem til forestillingerne kan der ændres i numrene og sådan er det bare, når man arbejder med revy.

Artiklen fortsætter under annoncen

Thomas Pakula fortæller, at det spændende bliver den første gang med publikum på, for gennem de mange prøver og alle øvedagene, så bliver revyens medvirkende og alle dem omkring holdet immune.

– Generalprøverne kan give en reaktion, siger han.

– Men en lille uge inden premieren, så låser vi alt – og alligevel kan det ske, der lige skal strammes lidt nogle steder, siger han.

Travl kapelmester

Når revyens kapelmester ikke spiller op i Sønderborg, så har han travlt andre steder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Thomas Pakula har også tid til jazz med sit eget orkester.

Thomas Pakula har også tid til jazz med sit eget orkester.

– I efteråret er der revy i Randers og så kommer der julerevy på Liva i Købehavn eller i Europahallen i Aalborg, siger Thomas Pakula. Januar er der også en opgave i kalenderen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der er jeg med i vinterrevyen på Magasinet i Odense.

Thomas Pakula er også en del af Revyernes Revy, der laves for TV Charlie.

– Der er virkeligt spændende, fordi vi øver og øver i et hæsblæsende tempo – og spiller så forestillingen én gang. Så er det slut, siger han.

Thomas Pakula har i øvrigt et jazz-orkester, som han også finder tid til at øve og spille koncerter med.

Kom og klap med

Hvis du ikke har nået at sikre dig en billet til Sønderborg Sommerrevy, så kan du klikke på revyens banner på Sønderborg Nyt og sikre dig en god plads.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...