Tid til at hædre foreningslivets helte

24. januar 2018 Kultur

Det er tid til at hylde fritidsforeningernes særlige hjerteblod og initiativrigdom. Ved Sønderborg Kommunes årlige fritidsfest 6. april uddeles fem pengepriser – og borgere og foreninger kan indstille kandidater i hver kategori.

Sønderborg Kommune kan bryste sig af et særligt aktivt, alsidigt og varmblodet foreningsliv. Det vrimler til tilbud til borgere i alle aldre og med næsten alle interesser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Intet af dette er muligt uden den utrættelige indsats af flere hundrede ledere, instruktører, trænere og ildsjæle af særligt kaliber.

Nu skal de fejres med Fritidsfesten.

En del af festen består af at uddele fem priser for henholdsvis årets ildsjæl, årets forening, årets nye initiativ, årets træner/leder/instruktør/underviser, årets forening og årets talent. Mens alle og enhver kan foreslå kandidater til de første fire kategorier, er det kun foreninger, der kan indstille kandidater til årets talent.

Kontant skulderklap

”Vores foreninger fortjener al den tak og anerkendelse, vi kan give dem. De mange ildsjæle yder en kæmpe indsats, der beriger os alle sammen. Jeg opfordrer alle til at benytte denne chance til at give folk det skulderklap, som I mener, de fortjener. Hold jer ikke tilbage med de gode eksempler, når I forklarer os, hvorfor netop jeres kandidat bør vinde. Folk fortjener al den ros, de overhovedet kan få”, siger formand for Folkeoplysningsudvalget, Peter Landergren i en pressemeddelelse.

Med hver pris følger en pengepræmie på 5.000 kroner. Hver indstilling skal have mindst to stillere og bør skrives som en motiveret tekst. Det vil sige, at man på nogle linjer uddyber, hvorfor lige netop den givne kandidat skal vinde. En jury udvælger herefter tre nominerede i hver kategori, der alle kommer op på scenen ved Fritidsfesten.

Sidste frist for aflevering af indstillinger er 13. februar, og de skal afleveres ved at følge skemaet på Fritidsfesten.

Fritidsfesten foregår i Humlehøjhallerne 6. april, hvor 500-600 deltagere nyder aftenen med musik, spisning og underholdning. Interesserede kan læse mere om indstillingen til priser samt Fritidsfesten på linket HER.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk