Tidligere ansatte glædes over tilsynet på børne-institution

Arkivfoto
Arkivfoto
22. juli 2014 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Nyt har bragt artikler, der giver et glimt af forholdene på Alssund Børne- og Ungdomscenter, hvor whisleblower-ordningen gjorde, at der pludselig kom et tilsyn.

På Sønderborg Nyt skriver en tidligere ansat:

Pædagogens ord

– Som tidligere ansat, kan jeg kun glædes over at der nu kommer fokus på stedet. Jeg har set flere kollegaer gå psykisk ned pga. chikane og trusler fra lederen.

– Ligeledes udøve metoder som strider mod alle etiske principper.

– Som medarbejder er man nødt til at vende det indad og man ender som udbrændt.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Som socialpædagog søger man jobbet, for at indgå i et behandlende arbejde med disse sårbare unge mennesker, men ender med at være en vedligeholdene faktor, fordi man kæmper for overhovedet at kunne fungere som menneske.

– Et jobskifte har gjort at jeg er fagstolt igen, men det tog lang tid. – jeg vidste at jeg ikke kunne få arbejde i kommunen igen, hvis jeg tog bladet fra munden. De personer som havde indflydelse på forholdene var involveret – selv vores repræsentant fra SL havde en personlig interesse i at dække over forholdene.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg holder vejret og tør næsten ikke forvente at det hele kommer frem. Jeg kender mange tidlige kollegaer der vil få ro, hvis offentligheden ved hvad de har været igennem.

Samme problemstilling

De ansatte pædagoger, som Sønderborg Nyt har talt med siger enstemmende, at Alssund Børne- og Ungdomscenter ikke skaber udvikling og trivsel for de børn, der for alvor har brug for hjælp og støtte.

– Når der er lavet nogle handleplaner, så er det ikke ualmindeligt, at forvaltningen kontakter os og siger, at selvom vi er enige med barnets sagsbehandler, så kan vi glemme alt om det initiativ, selvom det kan fremme netop udvikling og trivsel, forklarer en pædagog.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Loven siger, at vi skal skabe udvikling og trivsel for børnene, men det får vi ikke lov til, siger en anden. Han undrer sig over, at Sønderborg Kommune tør ignorere loven på området.

 

16. juni 2024 Broager, Sport

Broagerland Skytteforening inviterer alle med til holdskydning

16. juni 2024 Broager

Broagerlands Skytteforening inviterer alle til Korporationsskydning, holdskydning på deres 200 meter-baner ved Skrækkehøj i Skelde. Der skydes med velholdte høj-kvalitets Sauer Rifler kal. 6.5 mm. og træfbilledet udskrives på vores elektroniske Kongsberg markerings anlæg. Det skriver skytteforeningen og fortæller, at skydningen foregår på lørdag kl. 10.00 – ca. 15.00 afhængig af tilmeldinger, formiddagen fyldes først. […]

Læs mere...