Tidligere H&M bliver til Det Sønderjyske Hus

13. maj 2015 Kultur
Ole W. Stenshøj er glad for, der nu er gjort klar til Det Sønderjyske Hus.

Ole W. Stenshøj er glad for, der nu er gjort klar til Det Sønderjyske Hus.

Artiklen fortsætter under annoncen

[adrotate group="187"]
[adrotate group="188"]

Formand for kommunens erhvervsudvalg og næstformand i bestyrelsen for Sønderborg Vækstråd, Ole Wandahl Stenshøj, er meget tilfreds med, at erhvervsudvalget har været i stand til at skabe mulighed for, at det Det Sønderjyske Hus kan blive en realitet.

“Der er talt om noget sådan i et par år, så jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi i erhvervsudvalget har skabt mulighed for, at der kan gives en anlægsbevilling, der gør projektet økonomisk langtidsholdbart”, siger

erhvervsudvalgsformanden.

 

Det bliver Sønderborg Vækstråd, der skal stå for etableringen og driften af det nye oplevelsescenter i Sønderborgs midtby, og rådet går nu i samarbejde med Destination Sønderjylland i gang med at realisere idéen om et oplevelsescenter for turister, gæster og indbyggere i Sønderborg-området. I løbet af de kommende måneder vil det tidligere H&M på Perlegade blive omdannet til Det Sønderjyske Hus.

“Idéen er, at Det Sønderjyske Hus skal være samlingspunktet for alt det, der gør Sønderborg og Sønderjylland unikt. Det gælder smagen, historien, naturen og alle de oplevelser, man kan nyde i området”, siger Vækstrådets direktør Ole Daugbjerg.

Flere funktioner i huset

Direktør Ole Daubjerg bruger tid på at finde de rigtige aktører til Det Sønderjyske Hus.

Direktør Ole Daubjerg bruger tid på at finde de rigtige aktører til Det Sønderjyske Hus.

Det er planen, at Det Sønderjyske Hus skal omfatte udstillinger og selvbetjeningsmoduler, hvor turister, andre gæster og områdets egne borgere kan få et indblik i, hvad der tilbydes i Sønderborg-området, men der vil også være servicemedarbejdere fra Visit Sønderborg til stede.

Det er meningen, at salg af billetter til alle attraktioner og begivenheder i Sønderborg-området skal kunne købes i huset.

Samtidig bliver Det Sønderjyske Hus hjemsted for den fælles sønderjyske turistorganisation, Destination Sønderjylland.

På lidt længere sigt skal Det Sønderjyske Hus også omfatte en restaurant og/eller café, der skal have sønderjyske specialiteter på menukortet. Gerne i moderne udgaver.

“Vi vil i løbet af kort tid udbyde driften af restauranten, så interesserede kan byde ind”, forklarer Ole Daugbjerg.

Rift om pladserne

Der forhandles og diskuteres på livet løs med områdets forskellige attraktioner og aktører om, hvordan de kan blive del af Det Sønderjyske Hus, så Vækstrådet kan endnu ikke sige i detaljer, hvordan huset kommer til at se ud, når det åbnes.

“Det eneste, der er helt sikkert, er, at Visit Sønderborg og Destination Sønderjylland rykker ind, når bygningen er renoveret. Det, forventer vi, vil ske 1. september”, siger Ole Daugbjerg, der håber, at en forpagter til café eller restaurant er på plads inden årsskiftet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk