Tilsynet udtaler sig skarpt om Alssund Børne og Ungdomscenter

28. juli 2014 Uncategorized

Sønderborg Nyt fik mandag den længe ventede rapport, som beskriver tilsynets vurdering af institutionen.by2

Socialtilsyn Syd skriver i en tidligere rapport blandt andet, at Alssund Børne- og Ungdomscenter, ABU, ikke har kunnet fremvise eller redegøre for, at arbejdet med børnene sker ud fra nogle pædagogiske planer, metoder eller at der tages afsæt i handleplaner for de enkelte børn og unge. Institutionen var desuden blevet bedt om at styrke fagligheden – også på ledelsesplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Køreplanen var, at der skulle holdes møde mellem Socialtilsyn Syd og Sønderborg Kommune den 2. juli, hvor det var planen at tilbagekalde godkendelsen, der gør, at der kan være børn på Alssund Børne- og Ungdomscenters ene afdeling. Med andre ord risikerede institutionen, at Socialtilsynet lukkede den.

Men der blev ikke holdt noget møde den 2. juli, fordi det kun var medarbejdere fra Socialtilsyn Syd, der troppede op.

Socialtilsyn Syd accepterede, der blev holdt et nyt parthøringsmøde den 8. juli.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen meget imødekommende

Det fremgår af rapporten, at direktør Jette Østergaard, Børn & Familiechef Marianne Helms og specielkonsulent Ulla Stavnsbo på mødet den 8. juli gav Socialtilsynet ret i de vurderinger, som det havde nedfældet. Altså at der ikke er lavet planer for, hvordan man arbejder med børnene samt hvorledes man agter at forebygge voldelige overgreb.

Samtidig fremgår det også, at de tre kommunalt ansatte gjorde opmærksom på, at de faktisk ikke vidste, at det står så galt til på stedet, som det faktisk gør.by4

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 20. juni bad Socialtilsynet om en kopi af procedurer og retningslinier for: Medicinhåndtering, seksuelt krænkende adfærd, udbrændthed, stress, depression, sejlads i kano/kajak, magtanvendelse samt misbrug og alkohol.  Samtidig skulle institutionen sende samtlige indberetninger om magtanvendelse fra i år.

Disse er dags dato den 20. juni ikke fremkommet, står der i rapporten.

Barske ord til ledelsen

– Det er tilsynets vurdering, at der på det foreliggende grundlag er kompetencemæssige mangler i ledelsen og som kommer til udtryk ved, at tilsynet nu efter tre tilsynsbesøg stadig ikke kan få fremlagt eller dokumenteret iværksatte udviklingstiltag i institutionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilsynet konkluderer, at tilbuddets daglige ledelse og drift i mange væsentlige forhold er mangelfuld og uvidende om væsentlige forhold i tilbuddet.

Institutionen har på ingen måde kunnet dokumentere, at det forholder sig anderledes.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 112, Gråsten

To natteture for Brand og Redning

18. maj 2021 112

Natten til tirsdag måtte brandvæsnet ud på to ture – og den første var til Imerco i Gråsten, hvor der var gang i brandalarmen ved midnatstid. “Vi var indenfor og kigge os omkring, men der var intet galt”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Klokken 00:24 kom der gang i den automatiske […]

Læs mere...