To børn fra Als er ved at gøre sig MGP-klar

6. februar 2016 Kultur
Emilie, Jessica og Emil er ved at være klar til MGP i Horsens.

Emilie, Jessica og Emil er ved at være klar til MGP i Horsens.

Artiklen fortsætter under annoncen

[adrotate group="187"]
[adrotate group="188"]

Jessica Nielsen og skolekammeraten Emil Nielsen er klar til at stikke til Horsens om et par uger, hvor de sammen med Jessicas kusine, Emilie, deltager i MGP.

“Vi skal allerede til Horsens i næste weekend, hvor vi sammen med de andre MGP-deltagere skal synge en sang ved IMG_8146de voksnes Melodi Grand Prix”, siger Emil til Sønderborg. Det betyder, at de når at opleve et stopfyldt Forum, inden de selv skal optræde.

Gruppen, der består af Jessica, Emilie og Emil, der alle hedder Nielsen til efternavn, kalder sig JEEN. Emil slår tromme, Emilie synger og spille guitar, mens Jessica udover at synge, spiller bas.

Egen sang

Det er Emilie og Jessica, der har skrevet teksten til sangen: Savner dig, som de tre unge musiktalenter skal optræde med.

“Vi har også lavet melodien selv”, siger Jessica. Du kan få en smagprøve på sangen på JEENs Facebookside.IMG_8143

De to kusiner har begge fædre, der selv spiller ganske glimrende og når de har taget Emil med, så er der en rigtig god forklaring.

“Vi sku’ jo bruge en, der kan spille trommer”, siger Emilie. Hun skynder sig at sige, at når det lige blev Emil, så er det fordi Jessica går i skole med ham på Midtals Friskole og har hørt ham spille.

600 sange blev sendt ind

Op til MGP blev der sendt hele 600 sange ind – og de 590 af dem kommer ikke med i fjernsynet.

“Så vi er jo allerede nået langt”, siger pigerne. Og lige nu skal de vænne sig til tanken om, at de faktisk bliver kendte, når hele Danmark oplever dem spille på tv.IMG_8141

“Det passer mig fint at få det prøvet. Jeg skal nemlig være professionel fodspiller på niveauet lige over Messi, så jeg skal jo være vildt berømt alligevel”, siger Emil.

Øvelokalet er gymnastiksalen i Midtals Friskole – og de møder hver anden weekend, hvor de spiller deres hit hver anden weekend.

“Og så øver vi derhjemme de andre dage”, siger Emilie, der bor i Bjerringbro.

Vi blander os ikke

Selvom man sagtens kunne forestille sig, at børnenes fædre, der jo selv spiller musik, står parat med masser af gode tip og råd, så er det slet ikke sådan.IMG_8137

“Vi er roadies for dem og slæber højttalere og stiller tingene klar. Når vi har gjort det, så damper vi af igen”, siger Richardt Nielsen, der er far til Jessica.

Der er rigtigt mange børn og unge, der har store drømme. Nogle af dem vil være musikstjerner eller fodboldstjerner.

“Og vi er så heldige, at vi har børn, der har mod til at satse på deres drøm. Det skal vi bare nyde – og lade dem have det hele for dem selv”, siger en af de to andre fædre.

Fædrene kan nyde, at børnene glæder sig helt vildt:

“Jeg bliver mere og mere spændt”, siger Emilie.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk