To fra Ungeklimarådet tager til Civilsamfundets Fællesdag

9. december 2019 Sønderborg

Den 11. december drager Emma Klint og Ellen Myhrmann fra Sønderborg Ungeklimaråd til DGI-byen, hvor de skial deltage i Altingets konference: Civilsamfundets Fællesdag 2019. Her skal små og store aktører fra civilsamfundet mødes og diskutere fælles problemstillinger med fokus på finansiering, fællesskab, ledelse, oplysning, underrepræsentation og grøn omstilling.

Ellen og Emma har ansøgt om at deltage i Civilsamfundets Fællesdag i en særlig gruppe for unge mellem 18 – 30 år, der har kunne ansøge om gratis pladser, for at få flere unge med, hvilket de har fået tildelt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi glæder os. Ungeklimarådet i Sønderborg har kun få måneders erfaring, så vi er glade for muligheden.  Det er vigtigt at følge med i nutidens foreningsliv og konferencen giver os mulighed for netop dette. Jeg skal bl.a. deltage i et temaspor, der omhandler underrepræsentation af unge i det danske foreningsliv og det jo netop det vi skal arbejde med i Sønderborgs Ungeklimaråd. Vi er en del af EU-projektet, EYES, og et af kravene i projektet går ud på at undersøge, hvordan vi bedre kan engagere unge aktivt i lokalsamfundet. Jeg er spændt på at høre, hvilke konklusioner de har draget om ungeengagement” siger Ellen Lykkeby Myhrmann i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Emma Klint glæder sig over at konferencen i år tilbyder et temaspor med fokus på klimaomstilling i organisationerne:

”Temasporet handler om mange af de ting vi diskuterer i Sønderborg Ungeklimaråd. Blandt andet hvordan man engagerer sine medborgere i klimakampen og hvordan man som organisation kan tage del i den grønne omstilling. Det er en super mulighed for os at se, hvad der rører sig i nutidens civilsamfund og netværke med andre ungeorganisationer .”

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk