To lokale ‘piloter’ skal flyve VM med modelfly

9. september 2021 Sport
Foto: Sønderborg Modelflyklub
Foto: Sønderborg Modelflyklub

Modelflyver Søren Krogh fra Sønderborg Modelflyveklub vandt forleden en afdeling af Eurotouren i skræntflyvning. Det er sjældent, at en dansker vinder i Eurotouren. Der deltog 39 mand fra Europa og blandt deltagerne var en tidligere verdensmester fra Tyskland, skriver Sønderborg Modelflyveklub.

Der blev fløjet på Danmarks fine skrænter omkring Mors.

Skræntflyvning er en disciplin, hvor det drejer sig om at flyve 10 gange frem og tilbage på en 100 meter bane på hurtigste tid med et modelsvævefly. Flyverne er ca. 3 meter i vingefang og vejer fra 2,2 kg til 4,5 kg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter denne fine præstation sikrede Søren Krogh sig en plads på landsholdet med maximumpoint og næste år skal Danmark være vært ved VM i samme kategori.

Sønderborg Modelflyveklub har dermed to ’piloter’ som skal deltage i VM til næste år. Søren Krogh og sønnen Mikkel, der er VM-klar i juniorrækken.

Modelflyveklubbens piloter har trænet på Tech21-området i Sønderborg. Men det område kan de ikke længere bruge, fordi kommunen selv vil anvende det.

Det betyder at Sønderborg Modelflyveklub er hjemløs – og det er bestemt ikke heldigt, når der skal trænes op til VM. Heldigvis er der udsigt til, at hjemløsheden bliver midlertidig.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Forvaltningen arbejder på sagen og har en god og konstruktiv dialog med Sønderborg Modelflyveklub. Vi håber, at vi i samarbejde finder frem til en løsning, der imødekommer klubbens behov”, siger Morten Fogh, Chef for Kultur, Idræt og Fritid, til SønderborgNYT.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...