To sønderjyder dømt for tv-pirateri

24. august 2015 112

Retten i Sønderborg har idømt to mænd bødestraffe på henholdsvis 6.250 kr. og 15.000 kr. for at være brugere i et såkaldt cardsharing-netværk. Samtidig skal de betale sagens omkostninger og betale en erstatning på 2776 kr. til Canal Digital.tv2

Dommen vækker glæde hos organisationen Stop Nordic Content Protection, som arbejder på vegne af tv-branchen med at bekæmpe tyveri af tv-signaler. I Danmark arbejder organisationen for Canal Digital, Viasat, TV 2, Divisionsforeningen, SBS/Discovery og Boxer, skriver Mediawatch.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi glæder os over, at der bliver statueret et eksempel, som slår fast, at man ikke må deltage i de her netværk. Vi håber, at de her sager åbner folks øjne for, at man ikke skal bruge tid på det her”, siger David Würgler, adm. direktør i Stop Nordic Content Protection.

Cardsharing går typisk ud over kommercielle tv-stationer såsom Viasat og Canal Digital, hvor man skal købe et kort-abonnement for at få lov til at se f.eks. fodbold eller boksning.

Det forsøger grupper af borgere at snige sig uden om ved at købe et legalt kort, så en af personerne fra netværket får adgang til tv-signalet. Vedkommende deler så koden med andre i netværket, der – illegalt – undlader at betale for kanalerne. Det er det sidste, som de to mænd er blevet dømt for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Stop Nordic Content Protection består netværket, som de to mænd har været en del af, af ca. 70 personer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk