To studerende kvinder fik legater af Zonta

18. juni 2021 Sønderborg

Zonta Sønderborg uddelte for niende gang uddannelseslegater til kvinder bosiddende i Sønderborgområdet og i år er valget faldet på to dygtige kvinder, som har valgt forskellige uddannelsesretninger, men som begge er kendetegnet ved et højt engagement og gode resultater.

”Som organisation støtter Zonta kvinders rettigheder, ligestilling og muligheden internationalt gennem samarbejde med FN om projekter som ‘STOP Børneægteskaber’. Vi støtter også kvinder lokalt og er glade for at kunne hjælpe engagerede og dygtige lokale kvinder videre i deres uddannelse, samt anerkende indsatsen og værdien disse kvinder skaber som rollemodeller for medstuderende”, sagde formand for Zonta Sønderborg, Marie-Louise Biering-Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Zonta har i år modtaget 15 ansøgninger til uddannelseslegatet, og blandt disse er er udvalgt to vindere.

Lærerstuderende Frederikke Johs Nielsen modtager legat på 9.000 kroner, som skal gå til en studierejse til Island hvor hun vil læse et fag, som hedder ’Islandsk natur og kulturarv’.

”Min første plan var en studierejse til Japan, men her kom Coronaen i vejen og det har jeg det fint med, fordi jeg altid har fundet Island interesseant”, siger Frederikke Johs Nielsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ingeniørstuderende ved Syddansk Universitet, Barbara Koska, modtager et legat på 5000 kroner, som bruges på en ny computer som Barbara Koska selv beskriver som sit vigtigste arbejdsredskab under uddannelsen i Innovation and Business på SDU. Barbara er fra Polen hvor hun allerede i gymnasietiden viste stort talent for matematik og fik en første plads i National Math Competition for Secondary Schools i Polen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Kom til genforeningskaffe ved Dybbøl Mølle

31. juli 2021 Kultur

For at gøre genforeningsjubilæet helt tydeligt for store og små, inviterer Dybbøl Banke på historisk genforeningskaffe. På lige under to timer træder historien tydeligt frem, og Sønderjyllands centrale rolle i dansk og tysk historie bliver levende over en kop kaffe – eller te. ”Hvis vi skal gøre noget nyt, skal det være sjovt og anderledes […]

Læs mere...