To studerende kvinder fik legater af Zonta

18. juni 2021 Sønderborg

Zonta Sønderborg uddelte for niende gang uddannelseslegater til kvinder bosiddende i Sønderborgområdet og i år er valget faldet på to dygtige kvinder, som har valgt forskellige uddannelsesretninger, men som begge er kendetegnet ved et højt engagement og gode resultater.

”Som organisation støtter Zonta kvinders rettigheder, ligestilling og muligheden internationalt gennem samarbejde med FN om projekter som ‘STOP Børneægteskaber’. Vi støtter også kvinder lokalt og er glade for at kunne hjælpe engagerede og dygtige lokale kvinder videre i deres uddannelse, samt anerkende indsatsen og værdien disse kvinder skaber som rollemodeller for medstuderende”, sagde formand for Zonta Sønderborg, Marie-Louise Biering-Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Zonta har i år modtaget 15 ansøgninger til uddannelseslegatet, og blandt disse er er udvalgt to vindere.

Lærerstuderende Frederikke Johs Nielsen modtager legat på 9.000 kroner, som skal gå til en studierejse til Island hvor hun vil læse et fag, som hedder ’Islandsk natur og kulturarv’.

”Min første plan var en studierejse til Japan, men her kom Coronaen i vejen og det har jeg det fint med, fordi jeg altid har fundet Island interesseant”, siger Frederikke Johs Nielsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ingeniørstuderende ved Syddansk Universitet, Barbara Koska, modtager et legat på 5000 kroner, som bruges på en ny computer som Barbara Koska selv beskriver som sit vigtigste arbejdsredskab under uddannelsen i Innovation and Business på SDU. Barbara er fra Polen hvor hun allerede i gymnasietiden viste stort talent for matematik og fik en første plads i National Math Competition for Secondary Schools i Polen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...