To vakse Broager-drenge redder toppen af kunsten

22. juli 2016 Kultur

Annemette og John Christensen på Højløkke i Broager har nogle vakse sønner – Rasmus på 17 år og Thomas på 12 år. Under ringrideroptoget den første weekend i juli i år i Broager opdagede de to drenge, at toppen på en af stenstøtterne på Storegade var faldet af og lå på fortovet. De var godt klar over, at den havde “noget med kunst at gøre”, og derfor blev de enige om at tage topstenen med hjem og derefter kontakte kommunen om fundet.

Et par dage efter var kunstkonsulent Poul Danior fra Sønderborg Kommune på registreringsopgaver i området og mødte tilfældigt Thomas, som fortalte om oplevelsen og fundet af topstykket til stelen. Thomas og nogle venner skatede på Lille Torv ved det tidligere rådhus, tæt på den beskadigede stenstøtte, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sammen med Thomas, der vidste at moderen var hjemme, tog jeg til Højlykke og fik toppen af kunstværket med. Det viste sig, at den var uskadt, og der blev straks bestilt en reparation, som vi kan glæde os over allerede er udført”, fortæller Poul Danior, der er fuld af lovord til drengene, som var snarrådige og ansvarsfulde nok til at sikre stenen.

”Sønderborg Kommunes Kunstfond er meget taknemmelig, og der er selvfølgelig en lille belønning klar til drengene, når de vender hjem fra ferie”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...