To vakse Broager-drenge redder toppen af kunsten

22. juli 2016 Kultur

Annemette og John Christensen på Højløkke i Broager har nogle vakse sønner – Rasmus på 17 år og Thomas på 12 år. Under ringrideroptoget den første weekend i juli i år i Broager opdagede de to drenge, at toppen på en af stenstøtterne på Storegade var faldet af og lå på fortovet.

Artiklen fortsætter under annoncen

De var godt klar over, at den havde “noget med kunst at gøre”, og derfor blev de enige om at tage topstenen med hjem og derefter kontakte kommunen om fundet.

Et par dage efter var kunstkonsulent Poul Danior fra Sønderborg Kommune på registreringsopgaver i området og mødte tilfældigt Thomas, som fortalte om oplevelsen og fundet af topstykket til stelen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Thomas og nogle venner skatede på Lille Torv ved det tidligere rådhus, tæt på den beskadigede stenstøtte, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”Sammen med Thomas, der vidste at moderen var hjemme, tog jeg til Højlykke og fik toppen af kunstværket med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viste sig, at den var uskadt, og der blev straks bestilt en reparation, som vi kan glæde os over allerede er udført”, fortæller Poul Danior, der er fuld af lovord til drengene, som var snarrådige og ansvarsfulde nok til at sikre stenen.

”Sønderborg Kommunes Kunstfond er meget taknemmelig, og der er selvfølgelig en lille belønning klar til drengene, når de vender hjem fra ferie”, siger han.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 47)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...