Torsdag mindes de faldne fra Kampen om Als med kranse

29. juni 2017 Kultur

Hjemmeværnet lægger i samarbejde med Sønderborg Kommune kranse og buketter ved de mange grave på Kær Halvø.

Mindedagen for de faldne under de afsluttende kampe i 1864 tager sin begyndelse på Ulkebøl Kirkegård torsdag, hvor der lægges krans fra Hæren kl. 10.00.

Efter denne indledning på dagen opdeles der i to vognhold.

Der køres herefter ad to ruter til de mange grave hvor der lægges i alt fem kranse fra Hæren og 14 buketter fra Sønderborg Kommune.

19 grave hvor danske soldater ligger begravet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grave for 152 danske soldater der faldt i kamp mod en preussisk overmagt der i ly af mørket var sejlet over Alssund 29. juni 1864. Kampe der førte til at den danske hær måtte evakueres til Fyn. Kampe der førte til dansk nederlag og afgivelse af store landområder som kom under tysk herredømme i 56 år.

Mindedagen ledes af Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland i tæt samarbejde med Kontaktudvalget for de mititære traditioner. Hjemmeværnsdistriktet er repræsenteret ved premierløjtnant J.P. Rasmussen og L. Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra Forsvarets Krigergravstilsyn deltager oberst Køppen.

Alle er meget velkommen til at deltage i højtideligheden kl. 10.00 ved Ulkebøl kirke samt til efterfølgende at følge med rundt til gravene på Kær halvø.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Gråsten

Der skal laves en lokalplan for Egevej i Adsbøl

10. august 2022 Politik

Den sidste grund i Egevejudstykningen i Adsbøl er solgt og forvaltningen foreslår at udvikle et areal ved Egevej til enfamiliehuse og/eller tæt-lav boliger. Sønderborg Kommune ejer matrikel nummer 255a i Adsbøl, som ligger umiddelbart syd for de eksisterende enfamiliehuse på Egevej. Forvaltningen foreslår, at en del af matrikel nr. 4 i Adsbøl inddrages i lokalplanområdet […]

Læs mere...