Tour de France: Det er ret enkelt at lave sin egen madbod og tjene en skilling

29. juni 2022 Tour de France

En ladcykel, en køletaske med hjemmebag og en god plads i rabatten. Mere skal der ikke til for at mætte sultne tilskuere og samtidig tjene lidt lommepenge, når Tour de France kommer til vores kommune.

De fleste af de madboder, som danskerne spørger til, befinder sig under bagatelgrænsen for, om den skal registreres som fødevarevirksomhed hos Fødevarestyrelsen. Sælger du mad fra boden færre end ca. 10 gange årligt af nogle dages varighed per gang, skal du nemlig ikke registreres.

Men uanset, om din bod er registreret eller ej, er den en fødevarevirksomhed. Og her gælder et sæt regler, som man skal have styr på, fortæller sektionsleder i Fødevarestyrelsen Ulrich Pinstrup i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Selvom du selv laver maden, skal råvarerne kunne spores, hvis maden senere viser sig at være dårlig. Det kan du sikre dig ved at gemme kvitteringerne. Derudover skal du holde god hygiejne. Hvis du f.eks. sælger hjemmelavede pølsehorn, skal de opbevares på køl. Og så skal du selvfølgelig sørge for at have en vanddunk og sæbe med, så du kan vaske hænder jævnligt”, siger Ulrich Pinstrup og tilføjer:

”Der er ikke begrænsninger for, hvilke slags fødevarer, du må sælge, så længe de behandles på en måde, så de ikke bliver farlige”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du tjekker kommunens hjemmeside, inden du stiller en bod op, fordi der kan være særlige restriktioner i forbindelse med Tour de France.

Her kan du læse mere om regler for madboder: Fødevarestyrelsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...