Tour de France i Sønderborg er stadig en mulighed

21. april 2017 Kultur

“Danmark – et land på hjul. To hjul. En perfekt arena – testet af millioner”.

Sådan lyder det fra Jørgen Leth på den lille film, som den danske delegation havde med til Paris, da de i 2016 forsøgte at overbevise løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme, om at verdens største cykelløb bør starte i Danmark i 2019. Det lykkedes ikke i 2019, men Danmark opretholder ansøgningen, og satser stærkt på, at få prologen og to etaper til Danmark i 2020 eller 2021.

Bag ansøgningen står regeringen, regioner og kommuner, herunder Sønderborg Kommune. Danmarks bud er, at prologen cykles i det indre København. Første etape cykles fra Roskilde til Odense og tredje etape fra Vejle til Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er en årelang tradition for at Tour de France starter uden for Frankrigs grænser, men der er mange om buddet. Erhvervsministeriet vurderer dog, at chancerne for at tiltrække Touren til Danmark er gode, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Lige nu er der ved at blive skabt et interessentskab mellem Erhvervsministeriet og København, Roskilde, Odense, Vejle og Sønderborg kommuner. Interessentskabet skal arbejde for at fremme Danmarks mulighed for at blive startland for Tour de France.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune skyder 10 mio. kr. ind i interessentskabet. Prisen for at få tourstarten til Danmark vurderes at være 90 – 100 mio. kr.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Signe Bramsen er ny skoleleder på Privatskolen Als

28. marts 2023 Erhverv

Det er med stor glæde i bestyrelsen, at vi kan annoncere Signe Bramsen som skoleleder, skriver Privatskolen Als i en pressemeddelelse. Signe Bramsen har siden 2020 været viceskoleleder og pædagogisk leder for Privatskolen Als og har forinden været afdelingsleder på Ahlmann-skolen og lærer på Broager Skole. På Privatskolen Als har Signe været back-up til skoleleder […]

Læs mere...