Tour de France i Sønderborg kan sagtens bruge flere frivillige

8. marts 2022 Sønderborg

Tak fordi I kom og særligt tak til alle Jer, der allerede har meldt jer som frivillige til Tour de France i Sønderborg og når Tour-feltet ruller ind, så har vi den største begivenhed af alle i Sønderborg, sagde borgmester Erik Lauritzen til de mennesker, som enten allerede har meldt sig frivillige eller overvejer at gøre det.

Du kan også blive frivillig i den store begivenhed – og det første du skal, det er at tilmelde dig på Sonderborg.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der kommer ikke større begivenheder til Sønderborg i min borgmestertid, hvilket vil sige de kommende otte år”, sagde Erik Lauritzen og fortalte, det er rigtigt dejligt, der er mange, som har lyst til at være frivillige.

“Store arrangementer, som for eksempel Royal Run og cykelløbet Danmark Rundt, kan ikke lade sig gøre uden frivillige. Og sjovt nok er de, som melder sig som frivillige, allerede frivillige andre steder”.

Talsmanden for Tour de France i Danmark, Alex Pedersen, fortalte, at der skal bruges rigtig mange frivillige i verdens største cykelløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er stort og det er i Tour de France, at cykelholdene tjener deres penge hjem”, sagde han. Et cykelhold har et budget på omkring 300 millioner kroner og det er på Tourens etaper, de skal vise deres trøjer frem. Det er nemlig under Touren, der er flest tilskuere og tv-seere.

“Og det betyder også, det er alletiders chance til at vise Sønderborg frem”, sagde Alex Pedersen.

Når Tour de France ruller, så booker Tour-ledelsen 3500 sengepladser i de byer, hvor feltet skal overnatte og mediefolk booker 1800 sengepladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke alene Sønderborg Kommune, som er på udkig efter så mange frivillige som muligt. Det samme er den danske Tour-ledelse.

“Vi skal bruge frivillige, som vil stille afspærringer op langs ruten umiddelbart inden feltet kommer susende og tage dem ned igen, når den sidste motorcykel har passeret. Og vi skal bruge frivillige, som kan guide tilskuere, der står langs ruten”, sagde Jan Samuelsen, som har ansvaret for rute og de frivillige hjælpere på den. Ha skal også sikre at luftrummet er frit samt at veje og broer spærres for trafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I luftrummet over cykelfeltet vil der være otte helikoptere. De tre er med kameraer og de fem er til VIP-personer, så det kan jo tænkes, at borgmesteren skal se feltet fra helikopter”, sagde Jan Samuelsen.

Hvis du vil have en frivilligtjans et sted på ruten, så tilmelder du dig via Sonderborg.dk

Du kan SE BILLEDER HER .

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...