Tour-rytterne skal nyde synet af sønderjyske blomsterstriber

21. februar 2019 Kultur

Sønderjylland skal blomstre, når verdens største cykelløb den 4. juli 2021 ruller fra Vejle til Sønderborg.

”Vi kan i landbruget gøre vores til at Tour de France bliver en flot og farverig begivenhed i Sønderjylland, og derfor opfordrer vi lodsejerne – og andre interessenter – til i samarbejde med LandboSyd at så vildtstriber og blomsterstriber langs hele cykelstrækningen”, siger administrerende direktør Anders Andersen, LandboSyd.

Han fortæller, at LandboSyd har erfaring med at så vildt- og blomsterstriber fra 2018 og udvider ordningen i den kommende vækstson, hvor det er aftalt med Søren og Jens Beck, Sydals, at de udfører arbejdet. De er også klar til at udføre arbejdet langs tour-strækningen i foråret 2021 til en konkurrencedygtig pris.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Dermed vil det bakkede og skønne sønderjyske landskab komme til at fremstå endnu flottere, end det allerede er. Det har vi alle i landbruget en interesse”, siger Anders Andersen i en pressemeddelelse.

Søren og Jens Beck har investeret i en ny stennedlægningsfræser, som i én arbejdsgang kan udføre arbejdet med at så frø med pollen og nektarstriber samt blomsterstriber. Fræseren er effektiv og efterlader nogle flotte to meter brede striber, hvor blomsterne har gode vilkår.

Artiklen fortsætter under annoncen

En sidegevinst ved at være bi-venlig landmand er, at der skabes mere variation i landskabet. Målet er, at det sønderjyske landskab vil være præget af blomsterstriberne til gavn for bierne og forbipasserende, som kan plukke en buket.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...