Travle Flemming Jensen skal spille revy og skrive musical

25. maj 2015 Kultur

Når Sønderborg Sommerrevy har spillet premiereforestillingen flytter skuespillerne ud af Hotel Comwell og i

Flemming Jensen synger på Hotel Comwells terrasse.

Flemming Jensen synger på Hotel Comwells terrasse.

Artiklen fortsætter under annoncen

sommerhus.

“Og tiden i sommerhuset skal jeg bruge tid på at skrive musical”, siger Flemming Jensen. Under alle prøverne frem til premieren bruges både dagtimer og del af hver eneste aften på revy. Men efter premieren handler det ene og alene om forestillingerne.

“Jeg skal skrive musicalen for et teater. Opgaven er at skrive et udkast, der så bliver kommenteret af teatret, inden jeg skriver den endelige udgave”, siger han. Deadline for første udkast er september.

Revy-tekster

Artiklen fortsætter under annoncen

Leif Maibom og Flemming Jensen står for hele 26 af  tekster i Danmark For Tolket inclusiv sangnumre.

“Der er en fin fordeling. Jeg har lavet 5-6 stykker og resten har Leif Maibom lavet”, siger Flemming Jensen. Han forklarer at fordelingen er helt rigtig, fordi det er Johnna og Leif Maiboms revy og derfor er det Leif Maibom, der skal lægge tonen i revyen.

Flemming Jensen har skrevet 14 bøger plus skuespil, revynumre og sangtekster.

Flemming Jensen har skrevet 14 bøger plus skuespil, revynumre og sangtekster.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En revytekst er ren punchline, altså kort og præcist som en overskrift og jeg har det sådan, at jeg gerne vil have nogle biting med for at uddybe lidt. Det er der nogle gange i mine revytekster, men dem fjerner Leif”, siger Flemming Jensen til SønderborgNyt.

“Vi skal altså skrive meget stramt, fordi det går hurtigt på scenen og tit er der også musik til”.

Der var en gang for længe siden, hvor selv revynumre fik plads til at udvikle sig på scenen.

“Men sådan er det ikke i dag. Det er det heller ikke i nyhedsudsendelser. Og det er selvfølgelig på bekostning af nuancerne”, siger Flemming Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er kvikt og bestemt ikke slow. Måske kommer slow tilbage igen med tiden”.

Det ligger urokkeligt fast, at Flemming Jensen har det fint med, at det er Leif Maibom, der bestemmer og derfor retter tekster ind og ud.

“Han arbejder jo fuldtids med revy året rundt, mens jeg også spiller teater og skriver bøger, skuespil og snart musical”, siger Flemming Jensen.

Vil ha’ det ud

Flemming Jensen har udgivet 14 bøger og det specielle er, at han favner ret bredt som forfatter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Julie fra Brecklings Bogcafé har fyldt hænderne med Flemming Jensen-bøger.

Julie fra Brecklings Bogcafé har fyldt hænderne med Flemming Jensen-bøger.

“Jeg skriver ud fra de ting, der optager mig. Det jeg vil ha’ ud”, siger han.

Som lærer i Grønland oplevede han på nærmeste hold, hvad det vil sige, når vi gjorde os store anstrengelser for at give grønlænderne dansk kultur. De skulle lære dansk og de skulle vide alt om Danmark – og helst leve som os herhjemme.

Det flytter ikke ret meget at ringe til politikere og sige, at det er helt tosset med det, de har i gang. Men man kan skrive en underholdende bog eller to – og så håbe at embedsmænd og politikere læser dem og indser, at de måske skulle have tænkt anderledes.

Spindoktoren

Flemming Jensen har også skrevet en krimi, “Bankrøver blues” om en spindoktor, der slår sin statsminister ihjel. Det er bankrøveren, der fortæller historien, som han fik fra spindoktoren i fængslet. Og Bankrøver blues betyder, at bankrøveren føler skam.

Klik på billedet og bestil din billet til Sommerrevyen.

Klik på billedet og bestil din billet til Sommerrevyen.

“I en bog kan jeg lade en spindoktor sige de forfærdeligste ting om sin statsminister. Og det jeg egentlig vil sige er, at vores demokrati måske er i fare. Personligt mener, jeg at Anders Fogh er den største katastrofe i Statsministeriet nogensinde, fordi han trak os med i en krig, der oven i købet var ulovlig”, siger Flemming Jensen.

“Efter han førte os i krig, valgte et flertal af danskerne igen Anders Fogh”.

Måske opstilles de politikere, der er bedst til at sige alting kort og smart i stedet for de dygtigste. Hvilken politiker vinder en tv-debat, hvem gør sig bedst på skærmen.

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 112, Sydals

Bilist kørte galt og ringede til politiet

1. februar 2023 112

Tirsdag ringede en 18-årig kvinde til politiet, fordi hun kørte galt i Høruphav. “Hun kom kørende fra Østerbakken og ud på Sønder Landevej, hvor hun påkørte en anden bil”, siger John Weber fra politiet. “Det lidt pudsige ved sagen er, at den bil, som hun ramte, den forsvandt fra stedet”, siger han videre og tilføjer, […]

Læs mere...