Tre dygtige kvinder bliver støttet af Zonta

8. juni 2022 Sønderborg

Zonta Sønderborg uddeler for tiende gang uddannelseslegater til kvinder bosiddende i Sønderborg-området. Ligeledes uddeler Zonta Sønderborg for anden gang uddannelseslegat til en grønlandsk kvinde, der studerer i Danmark.

I år er valget faldet på tre dygtige kvinder som har valgt forskellige uddannelsesretninger, men som alle er kendetegnet ved et højt engagement og gode resultater.

”Som organisation støtter Zonta kvinders rettigheder, ligestilling og muligheder, internationalt gennem samarbejde med FN om projekter som ”STOP Børneægteskaber”, siger Mette Kloster Blom fra Zontas legatudvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi støtter også kvinder lokalt, og er glade for at kunne hjælpe engagerede og dygtige, lokale kvinder videre i deres uddannelse, samt anerkende indsatsen og værdien disse kvinder skaber som rollemodeller for medstuderende”.

Zonta har i år modtaget 15 ansøgninger til uddannelseslegaterne, og blandt disse er er udvalgt tre vindere.

3.g-elev Marie Voss Petersen modtager legat på 5.000 kroner, som skal gå til en mere avanceret computer, da hun søger ind på Medicinalkemi og Kemi på Aarhus Universitet. Computeren skal hun bruge til dataindsamling i forbindelse med det praktiske arbejde i laboratorierne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Marie Voss Pedersen har deltaget både i Georg Mohr Matematik konkurrencen og Kemi OL.

Pædagogstuderende Lene Louise Lorenzen modtager legat på 5.000 kroner, som hun skal bruge på lærebøger.

Hun studerer, trods det at hun er enlig mor til to. Legatet vil derfor lette budgettet og hverdagen.

Serviceøkonomstuderende Linda Bagger modtager Grønlands uddannelseslegat 10.000 kroner, som skal gå dels til praktikophold på 3. semester i Sverige og dels til en ekstra rejse hjem til Grønland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...