Tre politikere fik ordet ved Skyttefesten

4. juni 2016 Kultur

Når Borgerforeningens Skyttebrødre har den årlige Kongeskydning, så følger der en herligt fest – kun for herrer – med i kølvandet. Og den fest følger en rigtig gammel drejebog, der er med til at sikre, der holdes fast i traditionerne.

Menuen er altid den samme, men alligevel præsenteres den som noget ganske særligt hvert eneste år. Først bliver der spist sildemad og den varme ret er skippelabskovs. Hertil serveres der rigeligt med øl og snaps.

Som et tredje krydderi på festen, bliver der holdt taler af de særlige gæster, som er indbudt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste år var nogle af Skyttebrødrene i Aabenraa og sætte 1864-telte op og det ser de som et tegn på, man faktisk godt kan arbejde sammen med Aabenraa. Samarbejdet blev ikke ringere af, at Aabenraa kom til at betale for indsatsen.

Højtidelig tale

“Jeg havde ligesom forberedt en meget højtidelig tale. Men jeg har været sammen med jer hele formiddagen, så jeg siger noget andet”, lyder det fra Aabenraas borgmester Thomas Andresen, der er udvalgt som Æresgæst til årets skyttefest.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aabenraa-borgmesteren kom en smule for sent til skydningen og han har en god forklaring.IMG_7542

“Faktisk er jeg sikker på, det var en af jer, som jeg spurgte om vej – og jeg fik den da også forklaret. Men da i skulle stille op på geledder, så opdagede jeg jeres forhold til det med højre og venstre”, siger Thomas Andresen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg bemærkede også, at i får en lille en, inden i marcherer gennem byen – og det gør jo marchen noget anderledes end dem vi ser i Aabenraa”, siger han.

Siden kommunalvalget har der været et glimrende samarbejde mellem Aabenraa og Sønderborg.

“Og det har vi, fordi de ting der gavner Aabenraa også gavner Sønderborg og omvendt. Vi har brug for en stærk region og ingen af os kan klare tingene selv”, siger Thomas Andresen.

Ud med byrødderne

“Jeg tænker på, om Erik Lauritzen er med på, vi fyrer vores byråd og sætter skyttebrødrene overfor hinanden og stiller et par snapse imellem. Mon ikke i kan snakke rigtigt mange ting på plads for os”, siger borgmesteren fra Aabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og Peter Hansen kan jo bare melde sig ind i foreningen, hvis han vil have en betydningsfuld politisk post”, siger han.

Artiklen fortsætter under reklamen.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Skyttebrødrene pynter i byen

Borgmester Erik Lauritzen stod ved Rådhuset og ventede på skyttebrødrenes optog kom frem.

IMG_7543

Borgmester Erik Lauritzen giver Skyttebrødrene masser af anerkendelse, men ingen kommunekroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det så rigtigt godt ud. I pyntede fint på markedsdagene”, siger Erik Lauritzen i sin tale og efter at have rost de gæve gutter, så fik han fortalt, han havde set Borgerforeningens nyhedsbreve, hvor der bliver langet ud after kommunen.

“Det er sådan, at vi i byrådet har utroligt stor respekt for jer og alt det, som i laver. Vi kan give jer anerkendelse. Ikke penge. De penge, der er i kommunen skal bruges til bestemte ting g sådan er det”, siger Erik Lauritzen.

“Thomas Andresen nævnte, at samarbejdet mellem Aabenraa og Sønderborg er blevet bedre efter valget. Og sådan ser jeg det også. Jeg synes også, at samarbejdet i Sønderborg Byråd er blevet bedre end tidligere. Men nu er der snart valg, så…”

Sladder-historie fra byrådet

Gennem byrådsperioden er der blevet lækket ting fra lukkede møder til pressen og det er ingen hemmelighed, at det er en alvorlig ting. Alligevel følte borgmesteren sig fristet til selv at prøve at lække en sag fra de indre linier i kommunen. Oven i købet fra en personsag.

“Der er et byrådsmedlem, der ikke har været til flere af møderne og vedkommende meldte heller ikke afbud.Et opkald til byrådsmedlemmets kone bragte viden om, at manden er deprimeret frem”, siger Erik Lauritzen.

“Konen kunne se på sin mand, den var helt galt og gik ham på klingen. Han havde spurgt hende, om hun kunne huske første gang de elskede og det kunne hun”, siger borgmesteren.

“Hun husker også hendes far kom, men ikke at han truede byrådsmedlemmet med at få ham sendt i fængsel i 20 år, hvis ikke han giftede sig med pigen”.

“De 20 år er gået nu, havde han sagt til konen”.

Mod alle odds

Sidste taler ved Skyttefesten var John Lohff, der inviteret på grund af hans indsats i Kasernens Venner.

“Jeg var med i Kasernens Venner og vi tabte. Jeg sidder i regionsrådet og ikke nok med det. Jeg er konservativ. Så det er altså op ad bakke”, siger John Lohff.

Det lyder ikke helt let at være John Lohff.

Det lyder ikke helt let at være John Lohff.

“Kasernen gik til Varde og det skyldes, at forsvaret selv spillede muligheden ind”, siger John Lohff. Desværre lyttede politikerne på Christiansborg til forsvaret.

I regionen har man ikke ligefrem vandret fra den ene solstrålehistorie til den anden.

“Vi havde Carl Holst som formand – og nu er han politianmeldt. Stephanie Lose er hans afløser og hende er vi alle glade for”, siger John Lohff. Han fortæller, at regionsrådet har måttet fyre en sygehusdirektør – og det skete for rullede tv-kameraer.

“Og det fik regionsdirektøren til at gå og så har vi lidt knas med ambulancefirmaet Bios”, siger John Lohff

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 47)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Mark & Christoffer underholder til Alsingergildets 75 års jubilæum

17. oktober 2021 Kultur

Det alsiske dialektselskab Alsingergildet fylder 75 år i år. Jubilæet fejres med en koncert søndag den 7. november med pigekor og duoen Mark & Christoffer. Jubilæumskoncerten holdes på Sønderborg Teater og indledes med noget så sønderjysk som kaffebord. Det serveres i Sønderborgsalen på Hotel Sønderborg Strand. Ud over kaffebord og dobbeltkoncert får gæsterne også underholdning […]

Læs mere...