Troels Kløvedal kaster anker i Nordborg

26. oktober 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Nordkaperen og kaptajn Kløvedal kaster 5. november anker i Nordborghallen på Nordals. Olferts Venner har kapret sig et foredrag med den fortryllende fortæller, der har sejlet verdenshavene tyndt i årtier.

Foto: Ole Kæhler” width=”253″ height=”300″ /> Her styrer Troels Kløvedal Nordkaperen til kaj i Sønderborg. Foto: Ole Kæhler

Godt nok hedder foredraget titel ”En aften med Troels Kløvedal – Om navigation, sejladser, om Sydhavet og det moderne Kinas økonomi, historie og med en masse om danske relationer”.

Men enhver, der har hørt den mindste smule om den garvede søulk ved, at en sådan aften når langt længere omkring end det, er i forvejen står på billetten.

Pressefoto. ” width=”156″ height=”240″ /> Troels Kløvedal er klar med historier fra verdenshavene. Pressefoto.

“Foredraget er omkring mit Kinatogt, men med nogle fortællinger ud over oceanerne via Påskeøen, Polynesien, Micronesien inden Kinakysten anduves og det lange togt op af  Yangtze-floden begynder, og hvor Nordkaperen som det næstførste udenlandske skib i Kinas 6000 år lange historie fik tilladelse til at sejle så dybt ind i landet”, har Troels Kløvedal allerede afsløret over for Olferts Venner.

Det første skib var for øvrigt en amerikansk patruljebåd, der i 1947 skulle sejle George C.

Artiklen fortsætter under annoncen

Marshall op ad floden for at få Mao Zedong og Chiang Kai-shek til at tale sammen under borgerkrigen. Yderligere fortæller globetrotteren, hvis rigtige efternavn er Beha Erichsen, lidt om Nordkaperens 104 år lange historie.

Foredraget varer halvanden time, hvorefter han Kløvedal svarer på spørgsmål i den tid, det måtte tage.

Billetter koster 150 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredraget foregår i Nordborghallen og starter klokken 19.

Billetter kan købes på www.sonderborgbilletten.dk eller ved indgangen på dagen.

billede

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...