Troels Kløvedal kaster anker i Nordborg

26. oktober 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Nordkaperen og kaptajn Kløvedal kaster 5. november anker i Nordborghallen på Nordals. Olferts Venner har kapret sig et foredrag med den fortryllende fortæller, der har sejlet verdenshavene tyndt i årtier.

Her styrer Troels Kløvedal Nordkaperen til kaj i Sønderborg. Foto: Ole Kæhler

Her styrer Troels Kløvedal Nordkaperen til kaj i Sønderborg. Foto: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

Godt nok hedder foredraget titel ”En aften med Troels Kløvedal – Om navigation, sejladser, om Sydhavet og det moderne Kinas økonomi, historie og med en masse om danske relationer”. Men enhver, der har hørt den mindste smule om den garvede søulk ved, at en sådan aften når langt længere omkring end det, er i forvejen står på billetten.

Troels Kløvedal er klar med historier fra verdenshavene. Pressefoto.

Troels Kløvedal er klar med historier fra verdenshavene. Pressefoto.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Foredraget er omkring mit Kinatogt, men med nogle fortællinger ud over oceanerne via Påskeøen, Polynesien, Micronesien inden Kinakysten anduves og det lange togt op af  Yangtze-floden begynder, og hvor Nordkaperen som det næstførste udenlandske skib i Kinas 6000 år lange historie fik tilladelse til at sejle så dybt ind i landet”, har Troels Kløvedal allerede afsløret over for Olferts Venner.

Det første skib var for øvrigt en amerikansk patruljebåd, der i 1947 skulle sejle George C. Marshall op ad floden for at få Mao Zedong og Chiang Kai-shek til at tale sammen under borgerkrigen. Yderligere fortæller globetrotteren, hvis rigtige efternavn er Beha Erichsen, lidt om Nordkaperens 104 år lange historie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredraget varer halvanden time, hvorefter han Kløvedal svarer på spørgsmål i den tid, det måtte tage.

Billetter koster 150 kroner. Foredraget foregår i Nordborghallen og starter klokken 19.

Billetter kan købes på www.sonderborgbilletten.dk eller ved indgangen på dagen.

billede

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...