Tunnel og lyskryds skal sikre trafikken i Guderup

18. december 2020 Politik

Teknik- og Miljøudvalget godkendte for godt et par månder siden et projekt, som betyder, at der i løbet af næste år laves et lysreguleret kryds syd for Egen Kirke, hvor Fynshavvej munder ud i Nordborgvej.

Egen Kirkevej ændres samtidig, så der bliver tale om et firebenet kryds. Formålet med krydset er at sikre bilister fra sidevejene – Fynshavvej og Egen Kirkevej – lettere og sikrere kan komme på Nordborgvej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig bygges der en tunnel fra Søndergade til Egen Kirke, som skal gøre det mere sikkert for fodgængere og cyklister at krydse den trafikerede Nordborg.

Arbejdet med at detailplanlægge de to anlæg gik i gang straks efter udvalgets godkendelse og planen er, at der inviteres til borgermøde i slutningen i februar, hvor både projektet og en tidsplanen præsenteres.

Borgermødet gennemføres muligvis virtuel – det afhænger af Corona-situationen.

“Vi er klar over, at et projekt for bedre trafikforhold ved Guderup har været længe på vej. Men det var vigtigt for os, at vi fandt en løsning i dialog med borgerne, og at vi kom frem til den rette løsning. Jeg ser frem til at fortælle mere præcist om projektet til borgermødet og især til, at projektet er en realitet”, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Aase Nyegaard, der håber, at anlægsarbejdet kan gå i gang midt i 2021.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk