Udfordring: Flere unge skal trives og have overskud

11. marts 2015 Samfund

Sønderborg Kommune har forlængst fået øjnene op for, at mennesker der trives, er billigere i drift. Med andre ord, så er det ikke de sunde mennesker, der ryger ind og ud af sygehusene med livsstilssygdomme. Og når de ikke gør det, så har de bedre liv end syge mennesker har.

DGI stævne. Foto: Bo Bach Jensen

DGI stævne. Foto: Bo Bach Jensen

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal ind og se på livsstilsygdomme. Dels for at sikre den enkelte borger et bedre og længere liv. Dels for at bremse de udgifter, der følger med livststilssygdommene, for de udgør en bombe under velfærdssystemet”, har Helge Larsen flere gange sagt i Byrådssalen.

For at sikre sunde vaner blandt unge mennesker, så arbejder kommunen blandt andre sammen med to unge-netværk.

Netværket Ungeliv skaber forbindelse mellem kommunen og unge på ungdomsuddannelserne, mens Unge på Tværs er bindeled mellem de frivillige sociale foreninger og forvaltningerne. Både ungdomsuddannelser og frivillige foreninger har stor viden, som kommunen kan trække på, når målet er at fremme unges sundhed og trivsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...