Udvalgsformand glæder sig over mere frihed til folkeskolerne

9. juni 2022 Politik

I aftalen – mellem Kommunernes Landsforening og regeringen – om kommunernes økonomi er der udsigt til nedskæringerne på børne og ældre-områderne, men parterne er også enige om at samarbejde om at frisætte kommunerne igennem velfærdsaftaler på dagtilbuds-, folkeskole- og ældreområdet.

Det skal bidrage med frihed til lokalt at nytænke opgaveløsningen til gavn for mindre børn, elever og ældre.

“Det løfte kommer fra statsminister Mette Frederiksens nytårstale og vi har arbejdet på sagen i Børne- og Uddannelsesudvalget i en rum tid”, siger udvalgsformand Jesper Smaling til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har været til dialogmøder på skolerne, for at høre om deres ideer og forslag og vi har været på besøg hos Esbjerg Kommune for at høre, hvilke erfaringer, som de har gjort sig og i den kommende uge lægger vi vores oplæg frem for Byrådet på temamøde”, siger Jesper Smaling.

Udvalgsformanden synes, det er glimrende med mere frihed.

“Men jeg er spændt på, hvilken lovgivning, der følger med og jeg er lige så spændt på at se, hvad tidshorisonten bliver”, siger han og fortæller, at udvalget er godt rustet til opgaven.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...