Udvalgsformanden synes det er fint at se på Jobcenter-indsatsen med nye øjne

15. december 2022 Politik

Regeringen vil nedlægge jobcentrene, sætte kommunerne fri af statslige proceskrav og prioritere de indsatser, der hjælper ledige tættere på arbejdsmarkedet,’ fremgår det. Nedlæggelsen af jobcentrene vil ifølge regeringsgrundlaget være medvirkende til, at ledige kommer hurtigere i arbejde. For de danskere, der er uden job i kortere perioder, skal A-kasser og private leverandører spille en større rolle, mens den øvrige beskæftigelsesindsats i højere grad skal prioritere borgere, som har sværere ved at finde et job.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, det giver rigtig god mening at ryste posen og se, om tingene kan gøres på andre måder, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget Jan Prokopek Jensen til SønderborgNYT. Han har noteret sig, at kommunerne stadig skal hjælpe de borgere, som har problemer, som er større end det at være ledig.

“Her i Sønderborg udgør den gruppe en stor andel af de ledige og vi vil arbejde på at blive de bedste i landet til at hjælpe dem videre”, siger Jan Prokopek Jensen. Nu venter han på at se, hvordan rammerne om indsatsen bliver.

Artiklen fortsætter under annoncen

I starten af december måned meldte Sønderborg Kommune ud, at ambitionerne var så høje, at der blev sat et mål om, at Jobcenter Sønderborg skal være Danmarks bedste til at hjælpe flest muligt til at være selvforsørgende.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...